Mėsos pyragas, keptas orkaitėje

Mėsos pyragas, keptas orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Ieškote naujų idėjų savo šventiniam stalui? Ar jau šiek tiek pavargote nuo standartinių užkandžių? Siūlau jums stebėtinai skanų ir aromatingą mėsos pyragą, keptą orkaitėje. Pagaminti orkaitėje keptą mėsą yra gana paprasta. Įdarą tokiam patiekalui kaskart galima gaminti vis kitaip, išrandant vis naujus skonius.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    800 gramų
  • Lašiniai
    50~100 gramų (neprivaloma)
  • Sūris
    150 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Riešutai
    150 gramų
  • Petražolės
    20 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Lauro lapas
    2~3 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia mėsą reikia nuplauti ir nusausinti. Supjaustykite taip, kad gautumėte gana didelį ir lygų gabalėlį (jei mėsos gabalas nėra lab...
    1. Pirmiausia mėsą reikia nuplauti ir nusausinti. Supjaustykite taip, kad gautumėte gana didelį ir lygų gabalėlį (jei mėsos gabalas nėra labai lygus, galite gaminti nedidelius suktinukus). Mėsą plakite virtuviniu plaktuku. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Sūrį reikia supjaustyti plonais gabalėliais, o jei norite, galite sutarkuoti. Taip pat plonai supjaustykite lašinius. Jei mėsa riebi, tad...
    2. Sūrį reikia supjaustyti plonais gabalėliais, o jei norite, galite sutarkuoti. Taip pat plonai supjaustykite lašinius. Jei mėsa riebi, tada lašinių galima ir nedėti, bet liesesnei mėsai tai labai svarbus ingredientas.
  • Reklama
  • Susmulkintą sūrį ir lašinius paskirstykite per visą mėsos paviršių. Jei norite, taip pat galite pridėti šiek tiek susmulkinto česnako.
    3. Susmulkintą sūrį ir lašinius paskirstykite per visą mėsos paviršių. Jei norite, taip pat galite pridėti šiek tiek susmulkinto česnako.
  • Riešutus sumalkite grūstuvėje arba blenderiu. Galite naudoti bet kokius riešutus, kuriuos turite po ranka (šiuo atveju – graikinius). Pet...
    4. Riešutus sumalkite grūstuvėje arba blenderiu. Galite naudoti bet kokius riešutus, kuriuos turite po ranka (šiuo atveju – graikinius). Petražoles nuplaukite (galite dėti ir kitų žalumynų), nusausinkite ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus, petražoles ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Riešutų sviestą ištepkite lygiu sluoksniu. Atsargiai susukti vyniotinį ir tvirtai surišti.
    5. Riešutų sviestą ištepkite lygiu sluoksniu. Atsargiai susukti vyniotinį ir tvirtai surišti.
  • Padėkite vyniotinį ant kepimo skardos. Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite gana dideliais gabalėliais. Sudėkite juos ant kepimo...
    6. Padėkite vyniotinį ant kepimo skardos. Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite gana dideliais gabalėliais. Sudėkite juos ant kepimo skardos. Įdėkite lauro lapą ir įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio. Pašaukite į įkaitintą orkaitę bent 45 minutėms (jei suktinukai dideli, gali kepti iki dviejų valandų). Gaminimo metu mėsą reikia apipilti mėsos sultimis, kurios susidarys ant kepimo skardos. Patiekite vyniotinį karštą, išėmę siūlus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai