Mėsos piršteliai

Mėsos piršteliai

3.9 (13 įvertinimai)

5-7 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Noriu jums atskleisti seną močiutės receptą, kaip gaminti mėsos pirštelius. Tai gana paprasta, bet ir labai skanu. Šis patiekalas puikiai tiks šventei ar šeimos vakarienei. Kiaulienos nugarinę reikia pjaustyti, kai ji dar nėra visiškai atitirpusi. Taip jums bus daug lengviau. Jei pirkote šviežią, įdėkite į šaldiklį 2 valandoms. Pirštelius geriau išvirti iš karto iš 2-3 kiaulienos nugarinės, kad vėliau nesigailėtumėte, kad jų buvo per mažai. Nereikia išpilti sultinio, kuris liko nuo troškintų pirštelių, tai tikrai pravers virtuvėje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    4 vnt
  • Aliejus
    200~250 gramų
  • Kiaulienos mentė
    1 kilogramas
  • Česnakai
    6 skiltelės
  • Malti pipirai
    1 žiupsnelis
  • Rupi druska
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Kiaulienos lašiniai
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaulienos nugarinę supjaustykite gabalėliais, kurių plotis atitiks 'pirštų' plotį.
    1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite gabalėliais, kurių plotis atitiks 'pirštų' plotį.
  • Kiekvieną dalį išilgai pluoštų supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Kiekvieną dalį išilgai pluoštų supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Kiekvieną mėsos kvadratą išmuškite iš abiejų pusių, pasūdykite su stambia druska ir pipirais. Palikite dubenyje uždengtą maistine plėvele...
    3. Kiekvieną mėsos kvadratą išmuškite iš abiejų pusių, pasūdykite su stambia druska ir pipirais. Palikite dubenyje uždengtą maistine plėvele, leiskite šiek tiek pasimarinuoti.
  • Įdarui paruošti reikia ne tik mėsos, bet ir lašinių, kad jis būtų sultingas ir skanus. Pečių mėsą, kiaulinius taukus ir česnakus perkiški...
    4. Įdarui paruošti reikia ne tik mėsos, bet ir lašinių, kad jis būtų sultingas ir skanus. Pečių mėsą, kiaulinius taukus ir česnakus perkiškite per mėsmalę.
  • Reklama
  • Prieš gerai išmaišant maltą mėsą rankomis, reikia gausiai pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
    5. Prieš gerai išmaišant maltą mėsą rankomis, reikia gausiai pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
  • Ant stalo padėkite kelis mėsos gabalėlius ir mažomis porcijomis pradėkite dėti įdarą į vidų. Švelniai užlenkite mėsą ir suvyniokite vynio...
    6. Ant stalo padėkite kelis mėsos gabalėlius ir mažomis porcijomis pradėkite dėti įdarą į vidų. Švelniai užlenkite mėsą ir suvyniokite vyniotinį į vieną sluoksnį. Būtina nupjauti papildomą mėsos gabalą, o tada į jį įvynioti įdarą.
  • Reklama
  • Piršto kraštą reikia suspausti dantų krapštuku, kad nesuirtų.
    7. Piršto kraštą reikia suspausti dantų krapštuku, kad nesuirtų.
  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Ant stiprios ugnies apkepkite visus pirštelius iki auksinės rudos spalvos, nuolat apv...
    8. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Ant stiprios ugnies apkepkite visus pirštelius iki auksinės rudos spalvos, nuolat apversdami, kad neištekėtų visos sultys. Kai pirštai atvės, iš kiekvieno reikia ištraukti po dantų krapštuką.
  • Reklama
  • Į indą supilkite vandenį, pasūdykite (2 arbatiniai šaukšteliai druskos 1,5 l vandens), suberkite petražoles ir kvapiuosius pipirus (5-6 ž...
    9. Į indą supilkite vandenį, pasūdykite (2 arbatiniai šaukšteliai druskos 1,5 l vandens), suberkite petražoles ir kvapiuosius pipirus (5-6 žirnelius). Šiuo skysčiu užpilkite pirštus, įdėję į puodą storu dugnu. Uždėkite ant ugnies, kai skystis užvirs, troškinkite 1,5 valandos ant silpnos ugnies.
  • Turėtumėte gauti sultingus mėsos pirštelius, visiškai ne riebius, bet labai švelnius ir patrauklius!
    10. Turėtumėte gauti sultingus mėsos pirštelius, visiškai ne riebius, bet labai švelnius ir patrauklius!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai