Mėsos kukuliai su pomidorų padažu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei pritrūkote idėjų vakarienei ar pietums, tuomet siūlau pasinaudoti šia ir namuose pasigaminti skanių ir sultingų kukulių su pomidorų padažu. Lengva, skanu ir sotu. Tarp daugybės variantų, kaip gaminti kukulius su pomidorų padažu, šis išsiskiria paprastumu ir nuostabiu skoniu. Kelių rūšių mėsos, pikantiško padažo ir aromatingų prieskonių derinys – šį patiekalą verta pakartoti. Be to, jis puikiai dera su bet kokiu garnyru.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa800 gramų
-
Askaloniniai česnakai3~4 vnt (galima pakeisti svogūnais)
-
Imbieras1 šaukštas (neprivaloma)
-
Svogūnai1 (neprivaloma)
-
Paprika1 vnt
-
Pomidorai4~6 vnt
-
Pomidorų pasta150 gramų
-
Česnakai1 skiltelė
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia nuplauti ir nusausinti mėsą.
-
2. Šiuo atveju faršas bus pagamintas iš jautienos ir kalakutienos, tačiau galite naudoti bet kokius kitus derinius, kad kukuliai su pomidorų padažu būtų ir sultingi, ir neriebūs.
-
Reklama
-
3. Nulupkite askaloninius česnakus ir imbiero šaknį.
-
4. Viską sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį susmulkinkite į faršą.
-
Reklama
-
5. Iš gauto faršo suformuokite nedidelius rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Kepti ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Tuo tarpu iš paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplaukite, jei norite, nuimkite odelę. Permeskite česnaką per spaudą. Į keptuvę su svogūnais sudėkite pjaustytas daržoves. Troškinkite apie 5 minutes, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Galite naudoti džiovintas žoleles ir mėgstamus prieskonius.
-
8. Atskiroje keptuvėje ant stiprios ugnies apkepkite kukulius, kol susidarys plutelė. Į padažą supilkite pomidorų pastą ir viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Supilkite padažą ant kukulių, užvirinkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu, kol visiškai iškeps. Prieš patiekiant, ant viršaus galite pabarstyti, pavyzdžiui, šviežių žolelių ar tarkuoto sūrio.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama