Mėsos kotletai su grikiais keptuvėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Pietums ar vakarienei iš turimų produktų paruoškite skanų, sotų patiekalą. Tai atliekama pakankamai greitai ir lengvai, todėl net pradedanti šeimininkė gali susitvarkyti. Malta mėsa kotletams tinka absoliučiai bet kokia, viskas priklauso nuo jūsų skonio, taip pat nuo druskos ir prieskonių kiekio. Dėl padažo mėsos kotletai yra minkšti ir sultingi.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa400 gramų
-
Grikiai100 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnai70 gramų
-
Česnakai1 skiltelė
-
Miltai1 šaukštas
-
Grietinė1 šaukštas
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Vanduo300 mililitrų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Grikius nuplaukite ir virkite, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite faršą, virtus grikius, smulkiai pjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką ir įmuškite kiaušinį. Druska, pipirai ir gerai išmaišyti. Plakite masę, kol sutirštės.
-
4. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius kotletus ir apkepkite karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi iš visų pusių.
-
Reklama
-
5. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies maišydami pakepinkite miltus iki auksinės rudos spalvos.
-
6. Miltus atvėsinkite, įpilkite grietinės, pomidorų pastos ir vandens. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Padažą užvirinkite ir pagardinkite druska.
-
Reklama
-
7. Kotletus užpilkite karštu padažu, sumažinkite ugnį ir troškinkite kotletus po dangčiu 15 minučių. Po kurio laiko nukelkite keptuvę nuo ugnies ir nedelsdami patiekite patiekalą.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama