Mėsos kepalas

Mėsos kepalas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Mėsos kepalas fantastiškas patiekalas! Gali būti pagrindinis patiekalas, jei karštas. Puikus užkandis arba supjaustytas į sumuštinius – jei šaltas. Užpildų deriniai yra visiškai neriboti, kaip ir priedai tiesiai prie maltos mėsos! Įdarą būtinai gerai išdirbkite, nepatingėkite permušti bent 10 kartų. Mėsos skonis labai sodrus, jums patiks! Sūris ir svogūnų laiškai kaip įdaras – labai skanu! Priklausomai nuo įdaro, sumaišykite prieskonius. Čia puikiai tiks džiovintos žolelės ir visokios paprikos.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Naminė maltas mėsa
    600 gramų
  • Batonas
    1 riekelė
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Saldžios garstyčios
    1 valgomasis šaukštas
  • Džiovintos paprikos aliejuje
    4 šaukštai
  • Sūris
    100 gramų
  • Svogūnų laiškai
    1 krūva
  • Grietinė
    1 šaukštas
  • Lauro lapas
    2 vnt (mažas)
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Piene išmirkytą riekelę sudėkiteį faršą, pagal skonį pasūdykite, pipirai, gerai išmaišykite.
    1. Piene išmirkytą riekelę sudėkiteį faršą, pagal skonį pasūdykite, pipirai, gerai išmaišykite.
  • Sudėkite kiaušinį, garstyčias ir smulkiai pjaustytas aliejuje džiovintas paprikas. Dar kartą gerai išmaišykite ir išmuškite faršą.
    2. Sudėkite kiaušinį, garstyčias ir smulkiai pjaustytas aliejuje džiovintas paprikas. Dar kartą gerai išmaišykite ir išmuškite faršą.
  • Reklama
  • Faršą lygiu centimetro storio sluoksniu paskleiskite ant išilgai perpjautos kepimo rankovės. Viduryje išdėliokite susmulkintą sūrį ir smu...
    3. Faršą lygiu centimetro storio sluoksniu paskleiskite ant išilgai perpjautos kepimo rankovės. Viduryje išdėliokite susmulkintą sūrį ir smulkintus svogūnų laiškus.
  • Naudodami rankovę, susukite faršą į ritinį. Ištieskite gilioje formoje kartu su rankove, ant viršaus uždėkite porą lauro lapelių ir laisv...
    4. Naudodami rankovę, susukite faršą į ritinį. Ištieskite gilioje formoje kartu su rankove, ant viršaus uždėkite porą lauro lapelių ir laisvai uždenkite rankovės kraštus.
  • Reklama
  • Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Tada atidarykite rankovės kraštus, apipilkite mėsą sultimis ir aptepkite sūd...
    5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Tada atidarykite rankovės kraštus, apipilkite mėsą sultimis ir aptepkite sūdyta grietine. Kepkite dar 5 minutes iki auksinės rudos spalvos.
  • Iškepusią mėsą šiek tiek atvėsinkite po plėvele ir patiekite. Arba visiškai atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite kaip ša...
    6. Iškepusią mėsą šiek tiek atvėsinkite po plėvele ir patiekite. Arba visiškai atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite kaip šaltą užkandį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai