Mėsa su kopūstais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Mėsa su kopūstais orkaitėje yra visiškas malonumas! Jei reikia pamaitinti vyrus, sunku sugalvoti geresnį patiekalą. Alus puikiai dera su mėsa ir orkaitėje keptais kopūstais! Mėsa su kopūstais orkaitėje kitą dieną tampa skanesnė. Blauzdeles supjaustome, o likusią mėsą sumaišome su kopūstais. Tiesą sakant, blauzdos nereikia marinuoti, o tiesiog virti arba kepti. Tačiau marinavimas suteiks ypatingą skonį. Virkite kaip norite. Mūsų planas: marinuoti, virti, kepti! Galima imti ne blauzdą, o didelį mėsos gabalą, geriau nei kiauliena, ir daryti maždaug tą patį, tik nemarinuoti vandenyje, o tiesiog įtrinti prieskoniais, įdaryti česnaku ir kepti folijoje, o tada orkaitėje ant kopūstų. Sėkmės ir gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos blauzdos2 vnt
-
Česnakai1/2 vnt (galva)
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Kmynai1 šaukštas
-
Rauginti kopūstai1 kilogramas
-
Svogūnai2 vnt
-
Slyvos150 gramų
-
Grybai200 gramų
-
Obuoliai2~4 vnt
-
Švieži kopūstai1/2 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Gerai nuplaukite blauzdas ir nusausinkite.
-
2. Blauzdeles pamerkite į šilto vandens, smulkintų česnakų, kmynų, druskos ir prieskonių marinatą. Palikite marinate dieną ar dvi.
-
Reklama
-
3. Blauzdeles pavirkite vandenyje 50 minučių, tada atvėsinkite ir aptepkite karštu padažu. Kepame orkaitėje valandą.
-
4. Raugintus kopūstus nuplaukite vandeniu, jei jie per rūgštūs. Pakepinkite svogūną ir suberkite kopūstą.
-
Reklama
-
5. Susmulkinkite slyvas, grybus ir obuolius.
-
6. Į keptuvę su raugintais kopūstais suberkite šviežius kopūstus ir troškinkite 15 minučių. Tada suberkite grybus, obuolius, džiovintas slyvas, cukrų, druską ir išmaišykite. Pašaukite į orkaitę valandai.
-
Reklama
-
7. Blauzdeles padėkite ant orkaitės viršaus. Porą kartų permaišykite kopūstus.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama