Menkė su padažu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nuostabus patiekalas visoms progoms! Jei pabodo sunkūs mėsos patiekalai, rekomenduoju orkaitėje išbandyti sultingą menkę su padažu. Pažiūrėkime ir prisiminkime receptą! Pati menkė nėra labai kaloringa, bet maistinga žuvis. Jeigu norite, galite patiekalą apibarstyti tarkuotu sūriu, bet, mano nuomone, šiaip labai skanu. Norėdami paruošti menkę, keptą su padažu, mums reikės žuvies filė, neriebios grietinės ir majonezo. Taip pat būtinai pridėkite baziliko, raudonėlio ar tiesiog paruošto žolelių mišinio. Taip pat galite pridėti arba paprikos, arba geltonų pomidorų – patiekalas taps dar sultingesnis!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkė600 gramų
-
Grietinėlė100 mililitrų
-
Grietinė100 mililitrų
-
Majonezas50 mililitrų
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Provanso žolelėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvį nuvalome ir supjaustome gabalėliais. Supilkite citrinos sultis ir suberkite prieskonius. Palikite 30 minučių.
-
2. Pasigaminkite padažą: sumaišykite grietinę su majonezu, įberkite prieskonių, Provanso žolelių ir druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Žuvis buvo marinuota, dabar užpildykite ją grietinėle.
-
4. Svogūną supjaustykite žiedais ir uždėkite ant viršaus.
-
Reklama
-
5. Toliau – pomidorai.
-
6. Užpilame grietinės padažu.
-
Reklama
-
7. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
-
8. Paskutinę akimirką dar įdėjau kelis ketvirčiais supjaustytus geltonus pomidorus: jie rūgštesni nei raudoni ir puikiai papildė žuvį. Paruoštą menkę su padažu galite padalinti į porcijas ir patiekti karštą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama