Menkė su morkomis ir svogūnais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Menkė yra skani ir švelni žuvis, tačiau ji turi specifinį kvapą, kuris daugelį atbaido. Svogūnai ir morkos kepant žuvį nuo to išgelbės. Be to, daržovės suteiks menkei skonio ir sultingumo. Majonezą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu. Prie žuvies tiks bet koks garnyras ar tiesiog šviežios daržovės.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkė400 gramų (filė)
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Majonezas3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Orkaitėje paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išvalykite žuvį. Supjaustykite filė porcijomis ir sudėkite į kepimo indą, suteptą augaliniu aliejumi. Menkę pasūdykite ir pipiruokite.
-
Reklama
-
3. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite, pasūdykite, įdėkite majonezo ir išmaišykite.
-
4. Daržovių mase paskleiskite ant menkės filė ir pašaukite į karštą orkaitę. Menkę kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Po kurio laiko išimkite žuvį ir patiekite prie stalo.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama