Menkė su grietinės padažu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Ieškote puikaus menkės recepto? Tada siūlau jums puikią idėją - kepta žuvis su skaniu ir pikantišku padažu po subtilia sūrio pluta. Norite išbandyti? Štai paprastas variantas, orkaitėje kepti menkę su grietinės padažu. Jei norite, į šį receptą galite pridėti daržovių pagal skonį arba bulvių, kad iš karto iškeptumėte sočius pietus ar vakarienę. Be naudojamų ingredientų, į padažą galite pridėti mėgstamų džiovintų žolelių ir prieskonių. Tai paprasta, greita ir labai skanu, tikrai.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Menkės filė4 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Svogūnų laiškai3~4 vnt
-
Krapai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Citrinų sultys1/2 vnt
-
Citrinos žievelės1/2 arbatinio šaukštelio
-
Pipirų dribsniai1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 laipsnių. Norėdami paruošti padažą, giliame dubenyje sumaišykite grietinę, druską, pipirus ir citrinos žievelę.
-
2. Suberkite krapus. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
-
Reklama
-
3. Sudėkite į padažą.
-
4. Suberkite pipirus, pusės citrinos sultis, gerai išmaišykite. Štai ir viskas, grietinės padažas paruoštas.
-
Reklama
-
5. Menkės filė nuplaukite ir nusausinkite. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant viršaus užtepkite padažą. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
6. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, kepkite žuvį 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su daržovėmis arba garnyru pagal skonį. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama