Mėlynių vynas

Mėlynių vynas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
71 d. 6 val.

Apie receptą

Vyno gaminimas namuose nėra lengvas procesas, tačiau kaip malonu po visų procedūrų mėgautis nuostabiu uogų gėrimu! Mėlynių vynas puikiai tiks prie bet kokio šventinio stalo. Verta prisiminti, kad viso vyno ruošimo metu gėrimas turi būti tamsioje ir vėsioje vietoje. Paruoštas vynas turi būti laikomas stikliniuose buteliuose, hermetiškai uždarytuose kamšteliais. Vyno galiojimo laikas yra iki 3 metų.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Vanduo
    pagal skonį
  • Amonio chloridas
    pagal skonį (amoniakas (milteliai))
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplautas mėlynes perleidžiame per sulčiaspaudę, kad atsiskirtų minkštimas nuo sulčių.
    1. Nuplautas mėlynes perleidžiame per sulčiaspaudę, kad atsiskirtų minkštimas nuo sulčių.
  • Supilkite mėlynių sultis į puodą ir įpilkite vandens (proporcijos: 1 dalis vandens ir 4 dalys sulčių).
    2. Supilkite mėlynių sultis į puodą ir įpilkite vandens (proporcijos: 1 dalis vandens ir 4 dalys sulčių).
  • Reklama
  • Dabar įpilkite cukraus, vadovaudamiesi tomis pačiomis proporcijomis, kaip pilant vandenį (nuo 1 iki 4). Mėlynių misą sudėkite į stiklainį...
    3. Dabar įpilkite cukraus, vadovaudamiesi tomis pačiomis proporcijomis, kaip pilant vandenį (nuo 1 iki 4). Mėlynių misą sudėkite į stiklainį ir sandariai uždarykite vandens sandarikliu.
  • Paruoškime starterį. Mėlynes sutrinkite grūstuvėje ir įdėkite 3 valgomus šaukštus cukraus ir 250 ml. vandens.
    4. Paruoškime starterį. Mėlynes sutrinkite grūstuvėje ir įdėkite 3 valgomus šaukštus cukraus ir 250 ml. vandens.
  • Reklama
  • Supilkite starterį į butelį ir užkimškite kaklą vatos tamponu. Padėkite starterį savaitei tamsioje vietoje, 20-23 laipsnių Celsijaus temp...
    5. Supilkite starterį į butelį ir užkimškite kaklą vatos tamponu. Padėkite starterį savaitei tamsioje vietoje, 20-23 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
  • Supilkite misą į emaliuotą puodą ir įkaitinkite iki 45 laipsnių. Tada supilkite starterį, išmaišykite ir supilkite misą atgal į stiklainį...
    6. Supilkite misą į emaliuotą puodą ir įkaitinkite iki 45 laipsnių. Tada supilkite starterį, išmaišykite ir supilkite misą atgal į stiklainį, uždarykite vandens sandarikliu. Laikykite misą pastovioje 20-23 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Po savaitės sultis reikės perkošti per kiaurasamtį.
    7. Po savaitės sultis reikės perkošti per kiaurasamtį.
  • Valydami sultis, turite atlikti dar vieną privalomą procedūrą, būtent „maitinti mieles“. 1 litrui sulčių - 0,5 gramo amonio chlorido (amo...
    8. Valydami sultis, turite atlikti dar vieną privalomą procedūrą, būtent „maitinti mieles“. 1 litrui sulčių - 0,5 gramo amonio chlorido (amonio miltelių) praskiedžiama nedideliu kiekiu sulčių. Tada švirkštu suleidžiama į pagrindinę sulčių dalį.
  • Reklama
  • Smulkus mėlynių vyno filtravimas atliekamas kartą per 10-12 dienų, pilant skystį iš vienos talpos į kitą. Tokiu atveju reikia stengtis ne...
    9. Smulkus mėlynių vyno filtravimas atliekamas kartą per 10-12 dienų, pilant skystį iš vienos talpos į kitą. Tokiu atveju reikia stengtis neliesti nuosėdų.
  • Vyno paruošimas trunka mažiausiai 3 mėnesius. Bet kuriuo atveju, mėlynių vyną verta paragauti!
    10. Vyno paruošimas trunka mažiausiai 3 mėnesius. Bet kuriuo atveju, mėlynių vyną verta paragauti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai