Mėlynių pyragas su grietine

Mėlynių pyragas su grietine

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Prisiminkite šį paprastą mėlynių pyrago su grietine receptą, uogų sezono metu galite pamaloninti savo šeimą neįtikėtinai švelniu ir skaniu pyragu bet kokiai progai. Rekomenduoju! Mėlynės labai tinka ne tik šviežios. Norėdami pagaminti mėlynių pyragą su grietine, mums reikia šviežių prinokusių mėlynių, sočios grietinės ir šiek tiek laiko. Paruoštą pyragą galite papuošti uogomis arba mėtų lapeliais.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    400 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Grietinė
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Ruginiai miltai
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Vanilinis cukrus
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Krakmolas
    2 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Pagrindui gerai išmaišykite sviestą ir 100 gramų cukraus. Į mišinį įmuškite vieną kiaušinį.
    1. Paruoškite ingredientus. Pagrindui gerai išmaišykite sviestą ir 100 gramų cukraus. Į mišinį įmuškite vieną kiaušinį.
  • Sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kepimo miltelius. Tada sumaišykite miltų mišinį ir sviesto mišinį. Tešla bus lipni, ...
    2. Sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kepimo miltelius. Tada sumaišykite miltų mišinį ir sviesto mišinį. Tešla bus lipni, neišsigąskite. Drėgnomis rankomis išdėliokite per visą formą, padarydami šonus.
  • Reklama
  • Nuplautas ir nusausintas mėlynes sumaišykite su 50 gramų cukraus ir krakmolu. Uogas tolygiai paskirstykite ant pagrindo.
    3. Nuplautas ir nusausintas mėlynes sumaišykite su 50 gramų cukraus ir krakmolu. Uogas tolygiai paskirstykite ant pagrindo.
  • Į grietinę suberkite likusius 50 gramų cukraus ir įmuškite kiaušinį bei sudėkite vanilinį cukrų. Išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite py...
    4. Į grietinę suberkite likusius 50 gramų cukraus ir įmuškite kiaušinį bei sudėkite vanilinį cukrų. Išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite pyragą. Šiek tiek sulenkite šonus.
  • Reklama
  • Pyragą dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-25 min., laikas priklauso nuo Jūsų formos skersmens ir pyrago aukščio. Jei py...
    5. Pyragą dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-25 min., laikas priklauso nuo Jūsų formos skersmens ir pyrago aukščio. Jei pyragas parudavęs, o įdaras šiek tiek sustingęs, pyragas paruoštas.
  • Paruoštą mėlynių pyragą galite patiekti su grietine ar ledais. Skanaus!
    6. Paruoštą mėlynių pyragą galite patiekti su grietine ar ledais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai