Mėlynių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šiandien papasakosiu apie dar vieną receptą, kaip pasigaminti labai skanų mėlynių pyragą, kurį galite įtraukti į savo kulinarinį repertuarą. Pyragas atrodo labai apetitiškai, norisi suvalgyti viską iš karto. Mėlynių sezono metu būtų didelis apsileidimas su jomis negaminti kai kurių kepinių. Turiu daugybę variantų: želė, varškės pyragas, sluoksniuotos tešlos pyragėliai, keksiukai, pyragaičiai, ledai ir kt. Šia tema galima mąstyti ilgai. Kai kurie žmonės nori suktis virtuvėje, bet aš šiandien tingiu, todėl šis receptas mane gelbsti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės300 gramų
-
Miltai300 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Grietinė420 gramų (20 gramų tešlai, 400 gramų įdarui)
-
Kiaušiniai3 vnt (1 vnt tešlai, 2 vnt įdarui)
-
Vanilėpagal skonį
-
Cukrus7 šaukštai (4 šaukštai tešlai, 3 šaukštai įdarui)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Krakmolas2.5 šaukšto
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Tešlai: miltus, kepimo miltelius, granuliuotą cukrų persijoti į virtuvinį kombainą ir sudėti atšaldytą sviestą, sutrinti į trupinius.
-
2. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę, minkykite tešlą, bet ne itin ilgai, kitaip sviestas gali ištirpti.
-
Reklama
-
3. Stalą pabarstykite miltais, padėkite tešlą, išminkykite ir rankomis iškočiokite į sluoksnį.
-
4. Tešlą dėkite į kepimo formą ir suformuokite šonus. Įdėkite tešlą į šaldytuvą 15-20 minučių.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu pradėkime gaminti įdarą: į dubenį supilkite grietinę, įmuškite kiaušinius, granuliuotą cukrų, vanilę, krakmolą (2 šaukštai). Mišinį gerai išmaišykite šluotele.
-
6. Mėlynes nuplaukite ir nuvalykite servetėlėmis, tada suberkite likusį krakmolą ir išmaišykite, jo dėka sultys iš uogų taip neišsiskirs.
-
Reklama
-
7. Išimkite formą iš šaldytuvo ir tešlą subadykite šakute. Formą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms.
-
8. Išimkite formą ir išdėliokite mėlynes. Supilkite anksčiau paruoštą mišinį ir paskirstykite. Įdėkite į orkaitę.
-
Reklama
-
9. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Gatavą pyragą gerai atvėsinkite ir mėgaukitės nepakartojamu skoniu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama