Bulvės orkaitėje su majonezu

Bulvės orkaitėje su majonezu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Geriausias būdas kepti jaunas bulves yra būtent taip, ir jų net nereikia lupti, tiesiog kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Patiekalas labai paprastas! Bulvės orkaitėje su majonezu – sotus, aromatingas ir labai paprastas patiekalas, idealiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Bulvės supjaustomos griežinėliais, sumaišomos su majonezu ir prieskoniais, o tada kepamos iki auksinės rudos spalvos. Majonezas suteikia bulvėms minkštumo viduje ir traškumo išorėje, suteikia patiekalui apetitą žadinantį aromatą ir sodrų skonį. Patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    800 gramų
  • Majonezas
    100 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Malti juodieji pipirai
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Prieskoniai bulvėms
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Jei turite jaunų bulvių, kruopščiai nuplaukite gumbus po tekančiu šiltu vandeniu.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Jei turite jaunų bulvių, kruopščiai nuplaukite gumbus po tekančiu šiltu vandeniu.
  • Visas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Visas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Patogios formos dugną sutepkite augaliniu aliejumi ir sluoksniuokite visus bulvių apskritimus.
    3. Patogios formos dugną sutepkite augaliniu aliejumi ir sluoksniuokite visus bulvių apskritimus.
  • Ant viršaus tolygiai pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
    4. Ant viršaus tolygiai pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
  • Reklama
  • Tolygiai paskleiskite majonezą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.
    5. Tolygiai paskleiskite majonezą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.
  • Prieš patiekiant bulves pabarstykite žolelėmis.
    6. Prieš patiekiant bulves pabarstykite žolelėmis.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai