Medaus tortas

Medaus tortas

3 (2 įvertinimai)

5-6 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Medutis puikus tortas visiems smaližiams. Minkšti ir kvapnūs pyragaičiai, subtilus kremas – neįmanoma atsispirti. Paruoškite tešlą iš medaus, sodos, miltų, sviesto ir cukraus. Kremui tradiciškai naudokite grietinę ir cukrų. Patariu į įdarą įdėti džiovintų slyvų gabalėlių – tortas išeis dar skanesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    350 gramų
  • Cukrus
    300 gramų (150 gramų
  • Medus
    70 gramų
  • Kiaušinių tryniai
    4 vnt
  • Sviestas
    75 gramai
  • Kepimo soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    500 gramų
  • Slyvos
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Į dubenį sudėkite sviestą ir medų, padėkite į vandens vonelę.
    2. Į dubenį sudėkite sviestą ir medų, padėkite į vandens vonelę.
  • Reklama
  • Ištirpinkite sviestą su medumi, išmaišykite ir suberkite sodą. Išmaišykite ir laikykite vandens vonelėje.
    3. Ištirpinkite sviestą su medumi, išmaišykite ir suberkite sodą. Išmaišykite ir laikykite vandens vonelėje.
  • Soda ant pradės šnypšti, laikykite ant vandens vonelės 5–7 minutes maišydami.
    4. Soda ant pradės šnypšti, laikykite ant vandens vonelės 5–7 minutes maišydami.
  • Reklama
  • Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinių trynius ir įmaišykite tešlai skirtą cukrų.
    5. Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinių trynius ir įmaišykite tešlai skirtą cukrų.
  • Suplakite plaktuvu arba mikseriu iki šviesios spalvos, 2-3 minutes.
    6. Suplakite plaktuvu arba mikseriu iki šviesios spalvos, 2-3 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite medaus mišinį iš vandens vonelės, palaipsniui supilkite kiaušinių skystį ir išmaišykite.
    7. Išimkite medaus mišinį iš vandens vonelės, palaipsniui supilkite kiaušinių skystį ir išmaišykite.
  • Supilkite 300 gramų miltų, tada, jei reikia, įpilkite daugiau.
    8. Supilkite 300 gramų miltų, tada, jei reikia, įpilkite daugiau.
  • Reklama
  • Išminkykite tešlą. Palikite 15 minučių pailsėti.
    9. Išminkykite tešlą. Palikite 15 minučių pailsėti.
  • Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną iš karto iškočiokite ant kepimo popieriaus. Suteikite pyragams apvalią formą, apipjaustydam...
    10. Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną iš karto iškočiokite ant kepimo popieriaus. Suteikite pyragams apvalią formą, apipjaustydami palei dangtį ar lėkštę.
  • Reklama
  • Kepkite pyragėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4-5 minutes. Vieną pyragą sumalkite į trupinius, skirtus torto papuošimui.
    11. Kepkite pyragėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4-5 minutes. Vieną pyragą sumalkite į trupinius, skirtus torto papuošimui.
  • Kremui sumaišykite grietinę ir cukrų, jei norite, plakite mikseriu.
    12. Kremui sumaišykite grietinę ir cukrų, jei norite, plakite mikseriu.
  • Pyragėlius sutepkite grietine ir pabarstykite pjaustytų džiovintų slyvų griežinėliais.
    13. Pyragėlius sutepkite grietine ir pabarstykite pjaustytų džiovintų slyvų griežinėliais.
  • Reklama
  • Tokiu būdu sutepkite visą tortą.
    14. Tokiu būdu sutepkite visą tortą.
  • Medaus tortą apibarstykite trupiniais ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
    15. Medaus tortą apibarstykite trupiniais ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
  • Skanaus!
    16. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai