Medaus tortas

Medaus tortas

3 (2 įvertinimai)

5-6 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Medutis puikus tortas visiems smaližiams. Minkšti ir kvapnūs pyragaičiai, subtilus kremas – neįmanoma atsispirti. Paruoškite tešlą iš medaus, sodos, miltų, sviesto ir cukraus. Kremui tradiciškai naudokite grietinę ir cukrų. Patariu į įdarą įdėti džiovintų slyvų gabalėlių – tortas išeis dar skanesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    350 gramų
  • Cukrus
    300 gramų (150 gramų
  • Medus
    70 gramų
  • Kiaušinių tryniai
    4 vnt
  • Sviestas
    75 gramai
  • Kepimo soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    500 gramų
  • Slyvos
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Į dubenį sudėkite sviestą ir medų, padėkite į vandens vonelę.
    2. Į dubenį sudėkite sviestą ir medų, padėkite į vandens vonelę.
  • Reklama
  • Ištirpinkite sviestą su medumi, išmaišykite ir suberkite sodą. Išmaišykite ir laikykite vandens vonelėje.
    3. Ištirpinkite sviestą su medumi, išmaišykite ir suberkite sodą. Išmaišykite ir laikykite vandens vonelėje.
  • Soda ant pradės šnypšti, laikykite ant vandens vonelės 5–7 minutes maišydami.
    4. Soda ant pradės šnypšti, laikykite ant vandens vonelės 5–7 minutes maišydami.
  • Reklama
  • Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinių trynius ir įmaišykite tešlai skirtą cukrų.
    5. Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinių trynius ir įmaišykite tešlai skirtą cukrų.
  • Suplakite plaktuvu arba mikseriu iki šviesios spalvos, 2-3 minutes.
    6. Suplakite plaktuvu arba mikseriu iki šviesios spalvos, 2-3 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite medaus mišinį iš vandens vonelės, palaipsniui supilkite kiaušinių skystį ir išmaišykite.
    7. Išimkite medaus mišinį iš vandens vonelės, palaipsniui supilkite kiaušinių skystį ir išmaišykite.
  • Supilkite 300 gramų miltų, tada, jei reikia, įpilkite daugiau.
    8. Supilkite 300 gramų miltų, tada, jei reikia, įpilkite daugiau.
  • Reklama
  • Išminkykite tešlą. Palikite 15 minučių pailsėti.
    9. Išminkykite tešlą. Palikite 15 minučių pailsėti.
  • Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną iš karto iškočiokite ant kepimo popieriaus. Suteikite pyragams apvalią formą, apipjaustydam...
    10. Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną iš karto iškočiokite ant kepimo popieriaus. Suteikite pyragams apvalią formą, apipjaustydami palei dangtį ar lėkštę.
  • Reklama
  • Kepkite pyragėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4-5 minutes. Vieną pyragą sumalkite į trupinius, skirtus torto papuošimui.
    11. Kepkite pyragėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4-5 minutes. Vieną pyragą sumalkite į trupinius, skirtus torto papuošimui.
  • Kremui sumaišykite grietinę ir cukrų, jei norite, plakite mikseriu.
    12. Kremui sumaišykite grietinę ir cukrų, jei norite, plakite mikseriu.
  • Pyragėlius sutepkite grietine ir pabarstykite pjaustytų džiovintų slyvų griežinėliais.
    13. Pyragėlius sutepkite grietine ir pabarstykite pjaustytų džiovintų slyvų griežinėliais.
  • Reklama
  • Tokiu būdu sutepkite visą tortą.
    14. Tokiu būdu sutepkite visą tortą.
  • Medaus tortą apibarstykite trupiniais ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
    15. Medaus tortą apibarstykite trupiniais ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
  • Skanaus!
    16. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai