Vištiena su citrinų salsa ir žirnių tyre

Vištiena su citrinų salsa ir žirnių tyre

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Ant grotelių keptos vištienos su citrina, svogūnu, alyvuogių aliejumi ir žaliųjų žirnelių salsos bei žirnių tyrės su špinatais ir mėtomis receptas. Sotus patiekalas iš ant grotelių keptų vištienos krūtinėlių su salsa ir žirnių tyre, kuris pamaitins visą šeimą.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė
    4 vnt
  • Medus
    3/4 arbatinio šaukštelio
  • Čiobrelių šakelės
    2 vnt
  • Petražolės
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    1 žiupsnelis
  • Aliejus
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Juodieji pipirai
    1 šaukštas
  • Citrinos sultys
    1/4 stiklinės
  • Druska ir juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Apelsinų sultys
    3/4 stiklinės
  • Česnako milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Askaloniniai česnakai
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas
    1 šaukštas
  • Vanduo
    4 stiklinės
  • Citrina
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išvirkite vištieną. Dideliame dubenyje sumaišykite karštą vandenį, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, druską, pipirus ir česnako mil...
    1. Išvirkite vištieną. Dideliame dubenyje sumaišykite karštą vandenį, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, druską, pipirus ir česnako miltelius.
  • Kai marinatas šiek tiek atvės, panardinkite į jį vištienos krūtinėlę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Išimkite vištieną iš sūrymo, nus...
    2. Kai marinatas šiek tiek atvės, panardinkite į jį vištienos krūtinėlę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Išimkite vištieną iš sūrymo, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atidėkite.
  • Reklama
  • Paruoškite žirnių tyrę. Virkite žirnelius dideliame puode pasūdytame vandenyje 1 minutę. Sudėkite žirnius į dubenį su lediniu vandeniu.
    3. Paruoškite žirnių tyrę. Virkite žirnelius dideliame puode pasūdytame vandenyje 1 minutę. Sudėkite žirnius į dubenį su lediniu vandeniu.
  • Vienoje keptuvėje iškepkite špinatus ir mėtas, apie 5-10 sekundžių. Sudėkite į dubenį su žirneliais. Rezervuokite 1/2 puodelio ledinio va...
    4. Vienoje keptuvėje iškepkite špinatus ir mėtas, apie 5-10 sekundžių. Sudėkite į dubenį su žirneliais. Rezervuokite 1/2 puodelio ledinio vandens.
  • Reklama
  • Nuo žirnių mišinio atsargiai nupilkite visą vandenį, sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Įpilki...
    5. Nuo žirnių mišinio atsargiai nupilkite visą vandenį, sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Įpilkite sviesto ir cukraus, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite.
  • Paruoškite salsą. Svogūną ir petražoles smulkiai supjaustykite. Ant stiprios ugnies įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę. Nutarkuokite ž...
    6. Paruoškite salsą. Svogūną ir petražoles smulkiai supjaustykite. Ant stiprios ugnies įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę. Nutarkuokite žievelę nuo citrinos. Mažame dubenyje sumaišykite askaloninius česnakus, actą ir žiupsnelį druskos ir palikite 5 minutes. Įdėkite žievelės, 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus, petražolių ir medaus ir gerai išplakite. Citrinų padažą pagardinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Grilio groteles ištepkite aliejumi. Lengvai aptepkite vištieną citrinų salsa. Kepkite vištieną ant grotelių apie 5 minutes iš kiekvienos ...
    7. Grilio groteles ištepkite aliejumi. Lengvai aptepkite vištieną citrinų salsa. Kepkite vištieną ant grotelių apie 5 minutes iš kiekvienos pusės. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite žirnių tyrę. Suberkite žirnelius ir virkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
  • Padalinkite žirnių mišinį į lėkštes. Ant viršaus uždėkite vieną vištienos krūtinėlę, apšlakstykite salsa ir patiekite.
    8. Padalinkite žirnių mišinį į lėkštes. Ant viršaus uždėkite vieną vištienos krūtinėlę, apšlakstykite salsa ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai