Vištiena su citrinų salsa ir žirnių tyre
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Ant grotelių keptos vištienos su citrina, svogūnu, alyvuogių aliejumi ir žaliųjų žirnelių salsos bei žirnių tyrės su špinatais ir mėtomis receptas. Sotus patiekalas iš ant grotelių keptų vištienos krūtinėlių su salsa ir žirnių tyre, kuris pamaitins visą šeimą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištos krūtinėlė4 vnt
-
Medus3/4 arbatinio šaukštelio
-
Čiobrelių šakelės2 vnt
-
Petražolės4 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Aliejus4 arbatiniai šaukšteliai
-
Juodieji pipirai1 šaukštas
-
Citrinos sultys1/4 stiklinės
-
Druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
Apelsinų sultys3/4 stiklinės
-
Česnako milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Askaloniniai česnakai4 arbatiniai šaukšteliai
-
Actas1 šaukštas
-
Vanduo4 stiklinės
-
Citrina1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išvirkite vištieną. Dideliame dubenyje sumaišykite karštą vandenį, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, druską, pipirus ir česnako miltelius.
-
2. Kai marinatas šiek tiek atvės, panardinkite į jį vištienos krūtinėlę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Išimkite vištieną iš sūrymo, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atidėkite.
-
Reklama
-
3. Paruoškite žirnių tyrę. Virkite žirnelius dideliame puode pasūdytame vandenyje 1 minutę. Sudėkite žirnius į dubenį su lediniu vandeniu.
-
4. Vienoje keptuvėje iškepkite špinatus ir mėtas, apie 5-10 sekundžių. Sudėkite į dubenį su žirneliais. Rezervuokite 1/2 puodelio ledinio vandens.
-
Reklama
-
5. Nuo žirnių mišinio atsargiai nupilkite visą vandenį, sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Įpilkite sviesto ir cukraus, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite.
-
6. Paruoškite salsą. Svogūną ir petražoles smulkiai supjaustykite. Ant stiprios ugnies įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę. Nutarkuokite žievelę nuo citrinos. Mažame dubenyje sumaišykite askaloninius česnakus, actą ir žiupsnelį druskos ir palikite 5 minutes. Įdėkite žievelės, 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus, petražolių ir medaus ir gerai išplakite. Citrinų padažą pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
7. Grilio groteles ištepkite aliejumi. Lengvai aptepkite vištieną citrinų salsa. Kepkite vištieną ant grotelių apie 5 minutes iš kiekvienos pusės. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite žirnių tyrę. Suberkite žirnelius ir virkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
-
8. Padalinkite žirnių mišinį į lėkštes. Ant viršaus uždėkite vieną vištienos krūtinėlę, apšlakstykite salsa ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama