Mėsa su graikišku jogurtu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Paruoškime skanią mėsą prancūziškai su graikišku jogurtu – švelnią ir sultingą. Šį patiekalą galima drąsiai patiekti ant šventinio stalo, taip pat galima paįvairinti mitybą. Recepto akcentas yra tas, kad kaip padažą naudojame graikišką jogurtą. Kitu atveju visi komponentai nepakitę – bulvės, svogūnai ir sūris. Pirmenybę teikiame kiaulienai, galite naudoti bet kurią mėsos dalį. Kad patiekalas būtų skanesnis, įberkite prieskonių – paprikos ir džiovinto česnako. Mėsą galite patiekti su daržovėmis arba lengvomis salotomis, žolelėmis, raugintais agurkais.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų
-
Bulvės400 gramų
-
Svogūnai200 gramų
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Graikiškas jogurtas250 gramų
-
Paprika (malta)1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas česnakas (milteliai)1 arbatinis šaukštelis
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
-
2. Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, tada sumuškite virtuviniu plaktuku. Druska ir pipirai kiekvieną mėsos gabalėlį.
-
Reklama
-
3. Į graikišką jogurtą suberkite papriką, džiovintą česnaką, šiek tiek druskos ir maltų pipirų. Išmaišykite.
-
4. Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pusę paruoštos mėsos.
-
Reklama
-
5. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Ant mėsos uždėkite pusę svogūno.
-
6. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir pusę bulvių uždėkite ant svogūnų.
-
Reklama
-
7. Ant bulvių sluoksnio paskleiskite pusę graikiško jogurto.
-
8. Tada sutarkuokite kietąjį sūrį ir pusę sūrio sudėkite į formą.
-
Reklama
-
9. Sluoksnius pakartokite dar kartą – mėsa, svogūnai, bulvės, padažas, sūris. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 60 minučių.
-
10. Po kurio laiko nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris paruduos. Patiekite patiekalą prie stalo.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama