Mėsa su graikišku jogurtu

Mėsa su graikišku jogurtu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Paruoškime skanią mėsą prancūziškai su graikišku jogurtu – švelnią ir sultingą. Šį patiekalą galima drąsiai patiekti ant šventinio stalo, taip pat galima paįvairinti mitybą. Recepto akcentas yra tas, kad kaip padažą naudojame graikišką jogurtą. Kitu atveju visi komponentai nepakitę – bulvės, svogūnai ir sūris. Pirmenybę teikiame kiaulienai, galite naudoti bet kurią mėsos dalį. Kad patiekalas būtų skanesnis, įberkite prieskonių – paprikos ir džiovinto česnako. Mėsą galite patiekti su daržovėmis arba lengvomis salotomis, žolelėmis, raugintais agurkais.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    500 gramų
  • Bulvės
    400 gramų
  • Svogūnai
    200 gramų
  • Kietasis sūris
    200 gramų
  • Graikiškas jogurtas
    250 gramų
  • Paprika (malta)
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas česnakas (milteliai)
    1 arbatinis šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
  • Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, tada sumuškite virtuviniu plaktuku. Druska ir pipirai kiekvieną mėsos gabalėlį.
    2. Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, tada sumuškite virtuviniu plaktuku. Druska ir pipirai kiekvieną mėsos gabalėlį.
  • Reklama
  • Į graikišką jogurtą suberkite papriką, džiovintą česnaką, šiek tiek druskos ir maltų pipirų. Išmaišykite.
    3. Į graikišką jogurtą suberkite papriką, džiovintą česnaką, šiek tiek druskos ir maltų pipirų. Išmaišykite.
  • Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pusę paruoštos mėsos.
    4. Orkaitės indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pusę paruoštos mėsos.
  • Reklama
  • Nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Ant mėsos uždėkite pusę svogūno.
    5. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Ant mėsos uždėkite pusę svogūno.
  • Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir pusę bulvių uždėkite ant svogūnų.
    6. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir pusę bulvių uždėkite ant svogūnų.
  • Reklama
  • Ant bulvių sluoksnio paskleiskite pusę graikiško jogurto.
    7. Ant bulvių sluoksnio paskleiskite pusę graikiško jogurto.
  • Tada sutarkuokite kietąjį sūrį ir pusę sūrio sudėkite į formą.
    8. Tada sutarkuokite kietąjį sūrį ir pusę sūrio sudėkite į formą.
  • Reklama
  • Sluoksnius pakartokite dar kartą – mėsa, svogūnai, bulvės, padažas, sūris. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 60 minučių.
    9. Sluoksnius pakartokite dar kartą – mėsa, svogūnai, bulvės, padažas, sūris. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 60 minučių.
  • Po kurio laiko nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris paruduos. Patiekite patiekalą prie stalo.
    10. Po kurio laiko nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris paruduos. Patiekite patiekalą prie stalo.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    11. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai