Marinuoti obuoliai

Marinuoti obuoliai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kvapnūs, sultingi ir traškūs marinuoti obuoliai yra gardūs kaip atskiras užkandis arba kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų. Juos taip pat galima įdaryti ir kepti orkaitėje! Jei jūsų obuoliai dideli, galite juos perpjauti per pusę. Marinato kiekis priklausys nuo to, kaip sandariai obuoliai tilps stiklainyje. Ingredientų sąraše nurodytas kiekis 1 litrui vandens. Marinuoti obuoliai yra paruošti valgyti per 24 valandas arba juos galima laikyti sandėliuke gana ilgą laiką (iki metų).

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas (saldžiarūgščiai)
  • Cukrus
    200 gramų
  • Actas 9%
    80 mililitrų
  • Gvazdikas
    5 vnt
  • Juodieji pipirai
    5 vnt
  • Cinamonas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Prieš tai kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius konservavimui su kepimo soda.
    1. Paruoškite ingredientus. Prieš tai kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius konservavimui su kepimo soda.
  • Paruošimui imkite gerus, tvirtus obuolius, be kirminų ar dėmių, kruopščiai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu ir keliose vietose subady...
    2. Paruošimui imkite gerus, tvirtus obuolius, be kirminų ar dėmių, kruopščiai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu ir keliose vietose subadykite šakute.
  • Reklama
  • Sudėkite obuolius į švarų stiklainį (aš turiu trijų litrų) iki pečių.
    3. Sudėkite obuolius į švarų stiklainį (aš turiu trijų litrų) iki pečių.
  • Užpilkite obuolius verdančiu vandeniu ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
    4. Užpilkite obuolius verdančiu vandeniu ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Nupilkite atvėsusį vandenį iš stiklainio.
    5. Nupilkite atvėsusį vandenį iš stiklainio.
  • Supilkite šį vandenį į puodą, suberkite cukrų, pipirus, gvazdikėlius ir cinamoną. Užvirinkite. Tada įpilkite acto. Marinatas paruoštas.
    6. Supilkite šį vandenį į puodą, suberkite cukrų, pipirus, gvazdikėlius ir cinamoną. Užvirinkite. Tada įpilkite acto. Marinatas paruoštas.
  • Reklama
  • Užpilkite karštą marinatą ant obuolių stiklainyje.
    7. Užpilkite karštą marinatą ant obuolių stiklainyje.
  • Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite jį ant didelio puodo, iškloto virtuviniu rankšluosčiu, dugno. Pripilkite vandens ir užvirinkite...
    8. Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite jį ant didelio puodo, iškloto virtuviniu rankšluosčiu, dugno. Pripilkite vandens ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sterilizuokite stiklainį su marinuotais obuoliais 25–30 minučių.
  • Reklama
  • Tada išimkite stiklainį iš vandens ir sandariai uždarykite dangteliu, apverskite jį dangteliu žemyn, apvyniokite stora antklode, kad lėta...
    9. Tada išimkite stiklainį iš vandens ir sandariai uždarykite dangteliu, apverskite jį dangteliu žemyn, apvyniokite stora antklode, kad lėtai atvėstų, ir palikite per naktį.
  • Ryte galite padėti stiklainį į sandėliuką saugojimui.
    10. Ryte galite padėti stiklainį į sandėliuką saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai