Maltos kiaulienos kukuliai

Maltos kiaulienos kukuliai

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Originalūs ir skanūs, maltos kiaulienos kukuliai gali būti patiekiami tiek darbo dienomis, tiek ant šventinio stalo. Juos lengva pašildyti padaže. Iš maltos mėsos ir virtų ryžių suformuokite kukulius, apkepkite juos aliejuje iš visų pusių po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Mėsos kukulius galite troškinti pomidorų-morkų padaže orkaitėje arba ant viryklės.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta kiauliena
    800 gramų
  • Ryžiai
    1 stiklinė
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Pomidorų sultys
    2 stiklinės
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    70 mililitrų
  • Grietinė
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite maltą kiaulieną.
    1. Paruoškite maltą kiaulieną.
  • Svogūnus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sudėkite į maltą mėsą.
    2. Svogūnus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sudėkite į maltą mėsą.
  • Reklama
  • Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs. Nupilkite vandenį. Ryžius nuplaukite ir suberkite į maltą mėsą.
    3. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs. Nupilkite vandenį. Ryžius nuplaukite ir suberkite į maltą mėsą.
  • Viską išmaišyti iki vientisos masės. Suberkite pasirinktus prieskonius, druską ir pipirus. Dar kartą išmaišykite.
    4. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Suberkite pasirinktus prieskonius, druską ir pipirus. Dar kartą išmaišykite.
  • Reklama
  • Padėkite mėsą 30 minučių į šaldytuvą.
    5. Padėkite mėsą 30 minučių į šaldytuvą.
  • Iš gauto faršo suformuokite rutuliukus. Kepkite juos augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    6. Iš gauto faršo suformuokite rutuliukus. Kepkite juos augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Perkelkite kukulius į karščiui atsparų indą.
    7. Perkelkite kukulius į karščiui atsparų indą.
  • Sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje.
    8. Sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje.
  • Reklama
  • Supilkite pomidorų sultis ir leiskite užvirti. Įberkite druskos ir prieskonių. Gautu padažu užpilkite kukulius.
    9. Supilkite pomidorų sultis ir leiskite užvirti. Įberkite druskos ir prieskonių. Gautu padažu užpilkite kukulius.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite kukulius orkaitėje apie 30 minučių.
    10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite kukulius orkaitėje apie 30 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite juos iš orkaitės. Į padažą sudėkite grietinę ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių. Grietinės į padažą iš karto nededu, nes kep...
    11. Išimkite juos iš orkaitės. Į padažą sudėkite grietinę ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių. Grietinės į padažą iš karto nededu, nes kepimo metu grietinė sustingsta. Man šis efektas nelabai patinka, todėl grietinę dedu pačioje pabaigoje.
  • Patiekite su daržovių salotomis arba garnyru.
    12. Patiekite su daržovių salotomis arba garnyru.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai