Maltos kiaulienos kukuliai
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Originalūs ir skanūs, maltos kiaulienos kukuliai gali būti patiekiami tiek darbo dienomis, tiek ant šventinio stalo. Juos lengva pašildyti padaže. Iš maltos mėsos ir virtų ryžių suformuokite kukulius, apkepkite juos aliejuje iš visų pusių po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Mėsos kukulius galite troškinti pomidorų-morkų padaže orkaitėje arba ant viryklės.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kiauliena800 gramų
-
Ryžiai1 stiklinė
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Pomidorų sultys2 stiklinės
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Aliejus70 mililitrų
-
Grietinė100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite maltą kiaulieną.
-
2. Svogūnus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sudėkite į maltą mėsą.
-
Reklama
-
3. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs. Nupilkite vandenį. Ryžius nuplaukite ir suberkite į maltą mėsą.
-
4. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Suberkite pasirinktus prieskonius, druską ir pipirus. Dar kartą išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Padėkite mėsą 30 minučių į šaldytuvą.
-
6. Iš gauto faršo suformuokite rutuliukus. Kepkite juos augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Perkelkite kukulius į karščiui atsparų indą.
-
8. Sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje.
-
Reklama
-
9. Supilkite pomidorų sultis ir leiskite užvirti. Įberkite druskos ir prieskonių. Gautu padažu užpilkite kukulius.
-
10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite kukulius orkaitėje apie 30 minučių.
-
Reklama
-
11. Išimkite juos iš orkaitės. Į padažą sudėkite grietinę ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių. Grietinės į padažą iš karto nededu, nes kepimo metu grietinė sustingsta. Man šis efektas nelabai patinka, todėl grietinę dedu pačioje pabaigoje.
-
12. Patiekite su daržovių salotomis arba garnyru.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama