Malta mėsa orkaitėje su sūriu ir grietine
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau pietums ar vakarienei iš paprastų ingredientų paruošti paprastą, skanų ir sotų patiekalą. Tam reikia pakepinti faršą, sumaišyti su likusiais ingredientais ir kepti. Viskas paprasta ir labai skanu! Gaminimui galite naudoti absoliučiai bet kokią maltą mėsą, tačiau kuo smulkiau ji bus susmulkinta, tuo patiekalas bus tankesnis. Jei norite pikantiškumo, į grietinės mišinį galite įdėti raugintų, tarkuotų agurkų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa450 gramų (maišyta)
-
Svogūnai80 gramų
-
Sūris100 gramų (kietas)
-
Česnakai2 skiltelės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Garstyčios20 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Žalia rūkyta šoninė50 gramų
-
Aliejus1 šaukštas (bekvapis ir beskonis)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite faršą, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką, prieskonius, druską ir pipirus.
-
Reklama
-
3. Maltą mėsą kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, maišydami ir sulaužydami didelius maltos mėsos gabalus. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
4. Dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, kiaušinį, pusę sutarkuoto sūrio ir pipirus.
-
Reklama
-
5. Iškeptą faršą sumaišykite su grietine ir perkelkite į kepimo formą.
-
6. Supjaustykite šoninę ir uždėkite ant viršaus.
-
Reklama
-
7. Ant šoninės mišinio viršaus pabarstykite likusį sūrį. Skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos. Išimkite patiekalą iš orkaitės, leiskite šiek tiek pastovėti ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama