Malta mėsa įdarytos bulvės
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškite apetitą keliantį, skanų, sotų patiekalą pietums ar vakarienei visai šeimai. Juk įdarytos bulvės greičiausiai patiks visiems – ir vaikams, ir suaugusiems. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą – pagal skonį. Skoniui paryškinti galima dėti mėgstamų prieskonių – aš naudoju tik maltus juoduosius pipirus.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės3 vnt (didelės)
-
Ryžiai100 gramų
-
Malta mėsa100 gramų (kiauliena ir jautiena)
-
Malti juodieji pipirai1/3 arbatinio šaukštelio
-
Svogūnai1/2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Sviestas20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Ryžius nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol pusiau išvirs, 10-15 minučių nuo skysčio užvirimo. Tada nusausinkite ryžius.
-
Reklama
-
3. Faršą suberkite į dubenį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, smulkia tarka sutarkuokite nuluptą svogūną. Viską sumaišykite šaukštu.
-
4. Į mėsos mišinį suberkite paruoštus ryžius.
-
Reklama
-
5. Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
-
6. Dideles bulves nuplaukite, nulupkite ir vėl nuplaukite. Nuluptas bulves supjaustykite į 2 dalis. Šaukštu išpjaukite įdubimus kiekvienoje bulvės pusėje, kaip nuotraukoje.
-
Reklama
-
7. Bulvių puseles įdarykite ryžių ir mėsos mišiniu.
-
8. Įdarytas bulvių puseles dėkite į kepimo indą ir ant kiekvienos pusės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite maždaug 150-200 ml. vandens į formą su įdarytomis bulvėmis. Užpildytą formą uždenkite maistine folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite be folijos dar 10 minučių. Būtinai patikrinkite bulvių minkštumą šakute.
-
Reklama
-
9. Paruoštas įdarytas bulves patiekite karštas.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama