Malta mėsa įdarytos bulvės

Malta mėsa įdarytos bulvės

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškite apetitą keliantį, skanų, sotų patiekalą pietums ar vakarienei visai šeimai. Juk įdarytos bulvės greičiausiai patiks visiems – ir vaikams, ir suaugusiems. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą – pagal skonį. Skoniui paryškinti galima dėti mėgstamų prieskonių – aš naudoju tik maltus juoduosius pipirus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    3 vnt (didelės)
  • Ryžiai
    100 gramų
  • Malta mėsa
    100 gramų (kiauliena ir jautiena)
  • Malti juodieji pipirai
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnai
    1/2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Ryžius nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol pusiau išvirs, 10-15 minučių nuo skysčio užvirimo. Tada nusausinkite ryžius.
    2. Ryžius nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol pusiau išvirs, 10-15 minučių nuo skysčio užvirimo. Tada nusausinkite ryžius.
  • Reklama
  • Faršą suberkite į dubenį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, smulkia tarka sutarkuokite nuluptą svogūną. Viską sumaišykite šaukštu.
    3. Faršą suberkite į dubenį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, smulkia tarka sutarkuokite nuluptą svogūną. Viską sumaišykite šaukštu.
  • Į mėsos mišinį suberkite paruoštus ryžius.
    4. Į mėsos mišinį suberkite paruoštus ryžius.
  • Reklama
  • Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
    5. Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
  • Dideles bulves nuplaukite, nulupkite ir vėl nuplaukite. Nuluptas bulves supjaustykite į 2 dalis. Šaukštu išpjaukite įdubimus kiekvienoje ...
    6. Dideles bulves nuplaukite, nulupkite ir vėl nuplaukite. Nuluptas bulves supjaustykite į 2 dalis. Šaukštu išpjaukite įdubimus kiekvienoje bulvės pusėje, kaip nuotraukoje.
  • Reklama
  • Bulvių puseles įdarykite ryžių ir mėsos mišiniu.
    7. Bulvių puseles įdarykite ryžių ir mėsos mišiniu.
  • Įdarytas bulvių puseles dėkite į kepimo indą ir ant kiekvienos pusės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite maždaug 150-200 ml....
    8. Įdarytas bulvių puseles dėkite į kepimo indą ir ant kiekvienos pusės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto. Supilkite maždaug 150-200 ml. vandens į formą su įdarytomis bulvėmis. Užpildytą formą uždenkite maistine folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite be folijos dar 10 minučių. Būtinai patikrinkite bulvių minkštumą šakute.
  • Reklama
  • Paruoštas įdarytas bulves patiekite karštas.
    9. Paruoštas įdarytas bulves patiekite karštas.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai