Makaronai su malta mėsa

Makaronai su malta mėsa

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Italijoje šis patiekalas laikomas tradiciniu, pas mus tokie makaronai taip pat populiarėja. Jie tokie gražūs ir skanūs, kad juos valgyti – tikras malonumas ir puota sielai bei kūnui. Labai mėgstu itališką virtuvę, bet kadangi neturiu laiko ilgai stovėti prie viryklės, visus patiekalus šiek tiek supaprastinu ir derinu jų sudėtį pagal savo skonį. Taip pat šį receptą gaminant didelius makaronus su faršu padariau kiek lengviau ir paprasčiau, pavyzdžiui, čia esantis padažas, skirtingai nei originalus variantas, naudojau pirktinį, o pats negaminau, o mano įdaras pats paprasčiausias: malta mėsa, svogūnai ir česnakai.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Makaronai
    12 vnt (didelės kriauklės, bet galimi ir vamzdeliai) Malta mėsa
  • Svogūnai
    1 vnt (mažas)
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Mocarela
    1.5 stiklinės (tarkuota)
  • Spagečių padažas
    1 Taurė (arba pomidorų pasta)
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Prieskoniai
    pagal skonį (malti juodieji pipirai, bazilikas, raudonėlis)
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, pirmiausia reikia išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
    1. Taigi, pirmiausia reikia išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Kol verda makaronai, ant ugnies dedame keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
    2. Kol verda makaronai, ant ugnies dedame keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
  • Reklama
  • Svieste pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką, tada suberkite faršą ir viską maišydami kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    3. Svieste pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką, tada suberkite faršą ir viską maišydami kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Nuo faršo nupilkite riebalų perteklių.
    4. Nuo faršo nupilkite riebalų perteklių.
  • Reklama
  • Maltą mėsą grąžiname į keptuvę, dedame baziliką, raudonėlį, pipirus ir druską pagal skonį, taip pat pusę susmulkinto sūrio, viską išmaišo...
    5. Maltą mėsą grąžiname į keptuvę, dedame baziliką, raudonėlį, pipirus ir druską pagal skonį, taip pat pusę susmulkinto sūrio, viską išmaišome, kol sūris išsilydys.
  • Dabar paimkite kepimo indą ir įdėkite į jį 3/4 puodelio spagečių padažo, tolygiai paskirstykite.
    6. Dabar paimkite kepimo indą ir įdėkite į jį 3/4 puodelio spagečių padažo, tolygiai paskirstykite.
  • Reklama
  • Išvirtus makaronus taip pat metame į kiaurasamtį ir kiekvieną lukštą prikemšame iškeptu įdaru. Gražiai išdėliokite juos į troškinimo indą...
    7. Išvirtus makaronus taip pat metame į kiaurasamtį ir kiekvieną lukštą prikemšame iškeptu įdaru. Gražiai išdėliokite juos į troškinimo indą, įdaru žemyn.
  • Makaronus apšlakstykite likusiu padažu ir pabarstykite tarkuota mocarela.
    8. Makaronus apšlakstykite likusiu padažu ir pabarstykite tarkuota mocarela.
  • Reklama
  • Toliau makaronus galima dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min.
    9. Toliau makaronus galima dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min.
  • Gero apetito visiems!
    10. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai