Salotos su silke ir obuoliu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Labai malonios salotos su neįprastu ingredientų rinkiniu. Sūdytos silkės ir šviežių žolelių derinys su gardžiu padažu – būtinai paruoškite ir įvertinkite neįprastą šių elegantiškų salotų skonį. Dažniausiai tradicinę silkę po kailiu ruošiame įvairiais variantais, o greitam - silkę su svogūnais. Šios salotos jau nuobodžios, ar ne? Norisi kažko naujo ir ne visai įprasto? Siūlau naudoti šį paprastą receptą silkės salotoms gaminti.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Silkės filė200 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt (virti)
-
Obuolys1 vnt (geriausia rūgštus)
-
Svogūnai1 vnt (mažas)
-
Salotų lapai100 gramų (įprastos salotos arba mišrūs salotų lapai)
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Dižono garstyčios1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne itin smulkiai.
-
2. Svogūną nulupkite, supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Jei nemėgstate karčiųjų svogūnų savo salotose, susmulkintus svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu 1-2 minutes.
-
Reklama
-
3. Silkės filė supjaustykite gabalėliais.
-
4. Jei obuolys turi kietą žievelę, galite ją nulupti. Obuolį supjaustykite juostelėmis arba kubeliais, užpilkite šaukštą citrinos sulčių – taip nepatamsės.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite salotų lapus, nusausinkite ir suplėšykite rankomis. Sudėkite į salotų dubenį.
-
6. Dabar paruošime salotų padažą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias ir šaukštą citrinos sulčių. Jei neturite Dižono garstyčių, galite jas pakeisti įprastomis garstyčiomis.
-
Reklama
-
7. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į salotų lapus, užpilkite gardžiu užpilu ir išmaišykite. Patiekite iš karto.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama