Makaronai su Bolonijos padažu

Makaronai su Bolonijos padažu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Patirkite tradicinę italų virtuvę: ruoškite vieną populiariausių patiekalų – makaronus su Bolonijos padažu. Patiekalą paruošti nėra labai sunku, o tai labai svarbu. Tinka pietums ar vakarienei. Tai vienas iš klasikinių makaronų su Bolonijos padažu receptų. Recepte nurodytus ingredientus galima pakeisti kažkuo panašiu. Pavyzdžiui, vietoj pomidorų pastos galite naudoti šviežius pomidorus, o vietoj kiaulienos ir jautienos – jau paruoštą faršą. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    400 gramų
  • Kiauliena
    200 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    100 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    40 mililitrų
  • Sausas baltas vynas
    150 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    150 gramų
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Spagečiai
    500 gramų
  • Kamieninis salieras
    50 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Sviestas
    30 gramų
  • Jautienos sultinys
    300 mililitrų
  • Džiovintas bazilikas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Grietinėlė
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą sumalkite į faršą.
    1. Mėsą sumalkite į faršą.
  • Daržoves nuplauname ir nulupame. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Daržovių ir sviesto mišinyje pakepinkite svog...
    2. Daržoves nuplauname ir nulupame. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Daržovių ir sviesto mišinyje pakepinkite svogūną ir česnaką iki skaidrumo. Suberkite susmulkintą salierą ir tarkuotas morkas, pakepinkite dar 5 minutes.
  • Reklama
  • Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje.
    3. Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje.
  • Kai tik mėsa pakeičia spalvą, įpilkite vyno. Troškinkite, kol skystis išgaruos.
    4. Kai tik mėsa pakeičia spalvą, įpilkite vyno. Troškinkite, kol skystis išgaruos.
  • Reklama
  • Dabar supilkite sultinį ir pomidorų pastą ir išmaišykite.
    5. Dabar supilkite sultinį ir pomidorų pastą ir išmaišykite.
  • Į mėsą suberkite keptas daržoves ir prieskonius. Troškinkite viską kartu ant silpnos ugnies uždengę dangtį (apie 1 val.). Retkarčiais pam...
    6. Į mėsą suberkite keptas daržoves ir prieskonius. Troškinkite viską kartu ant silpnos ugnies uždengę dangtį (apie 1 val.). Retkarčiais pamaišykite.
  • Reklama
  • Tuo pat metu išvirkite spagečius. Originaliame recepte makaronai nepakankamai išvirti 2 minutes.
    7. Tuo pat metu išvirkite spagečius. Originaliame recepte makaronai nepakankamai išvirti 2 minutes.
  • Kai mėsa taps labai minkšta, įpilkite grietinėlės. Viską išmaišyti ir užvirti.
    8. Kai mėsa taps labai minkšta, įpilkite grietinėlės. Viską išmaišyti ir užvirti.
  • Reklama
  • Spagečiai patiekiami karšti. Užpilkite Bolonijos padažu. Gero apetito!
    9. Spagečiai patiekiami karšti. Užpilkite Bolonijos padažu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai