Majonezas be pieno ir kiaušinių
5 (4 įvertinimai)
5-7 Porcijos
5 min.
Apie receptą
Pasigaminti skanų majonezą be pieno ir kiaušinių visai įmanoma ir labai paprasta. Pagal skonį toks majonezas nepasiduos klasikiniam, o jo paruošimui reikia labai mažo produktų rinkinio. Sunku patikėti, bet aquafaba majonezas labai skanus, savo skoniu beveik nesiskiriantis nuo parduotuvės majonezo. Tikrai labai skanu.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aquafaba50 ml (konservuotų žirnių sūrymas)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vietoj konservuotų žirnių galite naudoti sūrymą iš baltųjų pupelių savo sultyse arba avinžirnių.
-
2. Atidarykite žirnelių stiklainį, atsargiai supilkite 50 ml į stiklinę sūrymą (aquafaba).
-
Reklama
-
3. Majonezui gaminti mums taip pat reikia panardinamojo maišytuvo. Kad būtų patogiau, supilkite akvafabą į aukštą stiklainį.
-
4. Plakite, kol pasirodys putos.
-
Reklama
-
5. Įpilkite druskos, citrinos sulčių ir garstyčių. Vėl plakite 30 sekundžių.
-
6. Supilkite augalinį aliejų keliomis partijomis, plakdami ingredientus. Galite naudoti alyvuogių aliejų.
-
Reklama
-
7. Majonezas yra paruoštas. Pakoreguokite pagal skonį druskos, citrinos sulčių. Jo paruošimui skyrėme daugiausiai 5 minutes.
-
8. Kuo daugiau aliejaus pilame, tuo padažas išeina tirštesnis, tai yra jo tankis priklauso tik nuo aliejaus kiekio. Paruoštą majonezą laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 5 dienas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama