Majonezas be pieno ir kiaušinių

Majonezas be pieno ir kiaušinių

5 (4 įvertinimai)

5-7 Porcijos
5 min.

Apie receptą

Pasigaminti skanų majonezą be pieno ir kiaušinių visai įmanoma ir labai paprasta. Pagal skonį toks majonezas nepasiduos klasikiniam, o jo paruošimui reikia labai mažo produktų rinkinio. Sunku patikėti, bet aquafaba majonezas labai skanus, savo skoniu beveik nesiskiriantis nuo parduotuvės majonezo. Tikrai labai skanu.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aquafaba
    50 ml (konservuotų žirnių sūrymas)
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vietoj konservuotų žirnių galite naudoti sūrymą iš baltųjų pupelių savo sultyse arba avinžirnių.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vietoj konservuotų žirnių galite naudoti sūrymą iš baltųjų pupelių savo sultyse arba avinžirnių.
  • Atidarykite žirnelių stiklainį, atsargiai supilkite 50 ml į stiklinę sūrymą (aquafaba).
    2. Atidarykite žirnelių stiklainį, atsargiai supilkite 50 ml į stiklinę sūrymą (aquafaba).
  • Reklama
  • Majonezui gaminti mums taip pat reikia panardinamojo maišytuvo. Kad būtų patogiau, supilkite akvafabą į aukštą stiklainį.
    3. Majonezui gaminti mums taip pat reikia panardinamojo maišytuvo. Kad būtų patogiau, supilkite akvafabą į aukštą stiklainį.
  • Plakite, kol pasirodys putos.
    4. Plakite, kol pasirodys putos.
  • Reklama
  • Įpilkite druskos, citrinos sulčių ir garstyčių. Vėl plakite 30 sekundžių.
    5. Įpilkite druskos, citrinos sulčių ir garstyčių. Vėl plakite 30 sekundžių.
  • Supilkite augalinį aliejų keliomis partijomis, plakdami ingredientus. Galite naudoti alyvuogių aliejų.
    6. Supilkite augalinį aliejų keliomis partijomis, plakdami ingredientus. Galite naudoti alyvuogių aliejų.
  • Reklama
  • Majonezas yra paruoštas. Pakoreguokite pagal skonį druskos, citrinos sulčių. Jo paruošimui skyrėme daugiausiai 5 minutes.
    7. Majonezas yra paruoštas. Pakoreguokite pagal skonį druskos, citrinos sulčių. Jo paruošimui skyrėme daugiausiai 5 minutes.
  • Kuo daugiau aliejaus pilame, tuo padažas išeina tirštesnis, tai yra jo tankis priklauso tik nuo aliejaus kiekio. Paruoštą majonezą laikyk...
    8. Kuo daugiau aliejaus pilame, tuo padažas išeina tirštesnis, tai yra jo tankis priklauso tik nuo aliejaus kiekio. Paruoštą majonezą laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 5 dienas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai