Majonezas

Majonezas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Parduotuvėje majonezą rasti labai paprasta, tačiau man norėtųsi pasigaminti jį namuose. Pasidalinsiu receptu, kaip paruošti majonezą namuose. Skanus ir paprastas receptas, prieinamas kiekvienam. Paruoštą majonezą labai lengva išplakti mikseriu. Galite pridėti mėgstamų prieskonių ar garstyčių. Laikykite paruoštą majonezą stiklainyje šaldytuve. Galima naudoti saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų. Patiekite majonezą su sumuštiniais ar šaltais užkandžiais, užpilkite juo salotas.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Garstyčios
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    360 mililitrų
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį įmuškite du kiaušinius.
    1. Į dubenį įmuškite du kiaušinius.
  • Į kiaušinius įdėkite maždaug pusę arbatinio šaukštelio garstyčių.
    2. Į kiaušinius įdėkite maždaug pusę arbatinio šaukštelio garstyčių.
  • Reklama
  • Mikseriu plakite kiaušinius su garstyčiomis apie 1 minutę.
    3. Mikseriu plakite kiaušinius su garstyčiomis apie 1 minutę.
  • Plona srovele pilkite augalinį aliejų ir plakite toliau.
    4. Plona srovele pilkite augalinį aliejų ir plakite toliau.
  • Reklama
  • Gausite tirštą ir šviesesnės spalvos masę.
    5. Gausite tirštą ir šviesesnės spalvos masę.
  • Įpilkite citrinos sulčių (apie 1 šaukštą) ir dar šiek tiek plakite. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
    6. Įpilkite citrinos sulčių (apie 1 šaukštą) ir dar šiek tiek plakite. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Paruoštą majonezą papuoškite šviežiai maltais pipirais ir patiekite arba laikykite šaldytuve.
    7. Paruoštą majonezą papuoškite šviežiai maltais pipirais ir patiekite arba laikykite šaldytuve.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai