Liepų žiedų medus
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
8 val.
Apie receptą
Liepų žydėjimo sezono metu būtinai paruoškite šį sveiką ir skanų gaminį. Liepų žiedų medus, žinoma, negali pakeisti tikro medaus, tačiau jis taip pat yra nepaprastai aromatingas ir sveikas! Jei liepų žiedų daug, medų galima pasidaryti ir be žaliosios dalies. Medų galima paruošti būsimam naudojimui karštą supilant į sterilizuotus stiklainius ir susukant.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Liepų žiedai450 gramų
-
Vanduo500 gramų
-
Cukrus500 gramų
-
Citrinos sultys2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Liepų žiedus nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
2. Sudėkite žiedus į puodą ir užpilkite karštu vandeniu. Uždėkite ant silpnos ugnies ir troškinkite 10 minučių, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Perpilkite skystį per smulkų sietelį, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
-
4. Į puodą supilkite citrinos sultis ir troškinkite ant silpnos ugnies vieną valandą. Supilkite medų į stiklainį. Atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama