Levandų zefyrai
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Levandų zefyrai yra bene „egzotiškiausi“, kokius esu gaminusi. Tai levandų spalvos ir skonio zefyrai. Paruošimas yra labai paprastas, o zefyrai labai skanūs!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai450~500 gramų
-
Kiaušinio baltymas1 vnt
-
Cukrus250 gramų (cukraus sirupui)
-
Džiovintos levandų gėlės1 žiupsnelis
-
Agaras7 gramai
-
Vanduo100 mililitrų
-
Maistiniai violetiniai dažai1 lašas
-
Cukraus milteliai2~3 šaukštai (zefyrų pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių veislės ir orkaitės.
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite levandų žiedus.
-
4. Supilkite į 100 ml vandens agaro ir sumaišykite, leiskite jam pakaisti apie 15-20 minučių.
-
Reklama
-
5. Keptus obuolius sutrinkite į košę.
-
6. Pertrinkite obuolius per sietą, jums reikia 170 gramų tyrės.
-
Reklama
-
7. Kiaušinio baltymą išplakite iki purumo, į kiaušinio baltymą įpilkite obuolių tyrės, vėl išplakite su tyrele.
-
8. Ant ugnies uždėkite puodą su cukrumi, vandeniu ir agaru, suberkite smulkintas levandų gėles, užvirkite, pavirkite 2 minutes.
-
Reklama
-
9. Nukelkite cukraus sirupą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (2–3 minutes).
-
10. Nuolat plakant iš lėto pilame į baltymų-obuolių masę cukraus sirupą.
-
Reklama
-
11. Plakite zefyro masę, kol sutirštės, kai tik maišytuvo šluotelė ant zefyro masės palieka aiškias reljefo žymes, perkelkite ją į konditerinį maišelį.
-
12. Naudodami konditerinį maišelį darykite zefyrus ant kepimo popieriaus. Zefyro sustingimo laikas priklauso nuo agaro kokybės, mano zefyrai pradėjo stingti iškart po zefyro suformavimo.
-
13. Sudėkite zefyrus poromis, pabarstykite cukraus milteliais ir galėsite mėgautis išskirtiniu skanėstu, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama