Levandų zefyrai

Levandų zefyrai

5 (1 įvertinimai)

12 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Levandų zefyrai yra bene „egzotiškiausi“, kokius esu gaminusi. Tai levandų spalvos ir skonio zefyrai. Paruošimas yra labai paprastas, o zefyrai labai skanūs!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    450~500 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Cukrus
    250 gramų (cukraus sirupui)
  • Džiovintos levandų gėlės
    1 žiupsnelis
  • Agaras
    7 gramai
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Maistiniai violetiniai dažai
    1 lašas
  • Cukraus milteliai
    2~3 šaukštai (zefyrų pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių ve...
    2. Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių veislės ir orkaitės.
  • Reklama
  • Susmulkinkite levandų žiedus.
    3. Susmulkinkite levandų žiedus.
  • Supilkite  į 100 ml vandens agaro ir sumaišykite, leiskite jam pakaisti apie 15-20 minučių.
    4. Supilkite į 100 ml vandens agaro ir sumaišykite, leiskite jam pakaisti apie 15-20 minučių.
  • Reklama
  • Keptus obuolius sutrinkite į košę.
    5. Keptus obuolius sutrinkite į košę.
  • Pertrinkite obuolius per sietą, jums reikia 170 gramų tyrės.
    6. Pertrinkite obuolius per sietą, jums reikia 170 gramų tyrės.
  • Reklama
  • Kiaušinio baltymą išplakite iki purumo, į kiaušinio baltymą įpilkite obuolių tyrės, vėl išplakite su tyrele.
    7. Kiaušinio baltymą išplakite iki purumo, į kiaušinio baltymą įpilkite obuolių tyrės, vėl išplakite su tyrele.
  • Ant ugnies uždėkite puodą su cukrumi, vandeniu ir agaru, suberkite smulkintas levandų gėles, užvirkite, pavirkite 2 minutes.
    8. Ant ugnies uždėkite puodą su cukrumi, vandeniu ir agaru, suberkite smulkintas levandų gėles, užvirkite, pavirkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Nukelkite cukraus sirupą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (2–3 minutes).
    9. Nukelkite cukraus sirupą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (2–3 minutes).
  • Nuolat plakant iš lėto pilame į baltymų-obuolių masę cukraus sirupą.
    10. Nuolat plakant iš lėto pilame į baltymų-obuolių masę cukraus sirupą.
  • Reklama
  • Plakite zefyro masę, kol sutirštės, kai tik maišytuvo šluotelė ant zefyro masės palieka aiškias reljefo žymes, perkelkite ją į konditerin...
    11. Plakite zefyro masę, kol sutirštės, kai tik maišytuvo šluotelė ant zefyro masės palieka aiškias reljefo žymes, perkelkite ją į konditerinį maišelį.
  • Naudodami konditerinį maišelį darykite zefyrus ant kepimo popieriaus. Zefyro sustingimo laikas priklauso nuo agaro kokybės, mano zefyrai ...
    12. Naudodami konditerinį maišelį darykite zefyrus ant kepimo popieriaus. Zefyro sustingimo laikas priklauso nuo agaro kokybės, mano zefyrai pradėjo stingti iškart po zefyro suformavimo.
  • Sudėkite zefyrus poromis, pabarstykite cukraus milteliais ir galėsite mėgautis išskirtiniu skanėstu, skanaus!
    13. Sudėkite zefyrus poromis, pabarstykite cukraus milteliais ir galėsite mėgautis išskirtiniu skanėstu, skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai