Lęšių ir burokėlių salotos
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Noriu pasidalinti lęšių ir burokėlių salotų receptu. Receptas tinka liesam ir veganiškam stalui. Naudojami produktai patys paprasčiausi, tačiau labai gerai derinami tarpusavyje. Plačiau apie tai, kaip paruošti lęšių ir burokėlių salotas, papasakosiu žemiau. Jei slyvos per sausos, geriau jas iš anksto pamirkyti šiltame vandenyje. Rinkitės žalumynus pagal savo skonį, galite naudoti rukolą, mikrožalumynus ar špinatus. Jei norite, į salotas galite įdėti graikinių riešutų. Lęšių dėka patiekalas yra sotus ir turtingas baltymų, tinkantis pietų užkandžiui ar lengvai vakarienei.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lęšiai100 gramų
-
Burokėliai200 gramų
-
Slyvos100 gramų (be sėklų)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Sojų padažas2 šaukštai
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nuplaukite lęšius, tada virkite 30–35 minutes, kol suminkštės. Įberkite druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Burokėlius 1 valandą pavirkite karštame vandenyje.
-
4. Tada nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
-
Reklama
-
5. Slyvas supjaustykite juostelėmis. Kepkite augaliniame aliejuje 1-2 minutes. Tada į slyvas įpilkite sojos padažo. Išmaišome ir pakepiname dar 1-2 minutes.
-
6. Permeskite česnaką per spaudą. Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje. Užpildykite aliejumi.
-
Reklama
-
7. Prieš patiekdami įdėkite žalumynų. Lęšių ir burokėlių salotos paruoštos, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama