Lengvas obuolių pyragas
5 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Norite iškepti ką nors saldaus prie arbatos ir be jokio vargo? Tada šis pyrago receptas taps jūsų išsigelbėjimu. Subtilus biskvitas su kvapniais obuoliais yra nuostabiai skanus desertas. Noriu su jumis pasidalinti idėja, kaip pasigaminti paprastą ir skanų obuolių pyragą. Kvapusis cinamonas suteikia jam ypatingo pikantiškumo, tačiau be jo galite naudoti, pavyzdžiui, citrusinių vaisių žievelę arba vanilę. Tokį pyragą rekomenduoju išsikepti su žaliais ir šiek tiek rūgščiais obuoliais, kad jų pagalba išryškintumėte tešlos saldumą. Prieš patiekiant pyragą galima apibarstyti ne tik cukraus pudra, bet ir kakava.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 vnt
-
Cukrus1 stiklinė
-
Miltai1 stiklinė
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Sviestas1 arbatinis šaukštelis
-
Vanilėpagal skonį
-
Cinamonaspagal skonį
-
Cukraus pudrapagal poreikį (dekoravimui prieš patiekiant)
Gaminimo eiga
-
1. Iš karto įjunkite orkaitę, leiskite sušilti iki 180 laipsnių. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių.
-
2. Baltymus sumaišykite su cukrumi, pradėkite plakti.
-
Reklama
-
3. Kai masė taps balta ir puri, suberkite trynius ir vanilę.
-
4. Mažomis dalimis suberkite iš anksto išsijotus miltus.
-
Reklama
-
5. Karščiui atsparią formą tinkamai ištepkite sviestu.
-
6. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Pabarstykite juos cinamonu pagal skonį ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Švelniai supilkite tešlą į formą.
-
8. Ir išdėliokite obuolius. Galima tešlą papildomai pabarstyti obuoliais su cukrumi, kad susidarytų plutelė.
-
Reklama
-
9. Pyragą dėkite į orkaitę, kepkite 40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Atvėsus ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama