Lengva vištienos sriuba
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Tai soti ir maistinga, bet ne per daug kaloringa sriuba, kuri suteikia energijos. Todėl jei stebite savo figūrą, patariu ją užsirašyti! Vištienos sriuba – ne tik lengvas, bet ir labai sveikas bei maistingas patiekalas. Ši sriuba ypač naudinga, kai peršalote arba negalite valgyti nieko sunkaus, kepto ar riebaus. Lengvai vištienos sriubai paruošti imkite vištienos krūtinėlę (galite ir filė), porą bulvių, svogūnų ir morkų.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena600 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Bulvės3 vnt
-
Makaronaipagal skonį
-
Vanduo2 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištieną supjaustykite sriubai, nulupkite odą ir nupjaukite riebalų perteklių. Sudėkite vištieną virti: leiskite virti 10 minučių, tada nusausinkite pirmąjį sultinį. Vėl sudėkite virti, vėl leiskite virti 10 minučių.
-
2. Tuo tarpu bulves supjaustykite kubeliais. Po antrojo virimo vištieną išimkite iš sultinio, į sultinį suberkite bulves.
-
Reklama
-
3. Taip pat į sriubą suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Galite juos kepti, bet man labiau patinka tiesiog pridėti.
-
4. Jei bulvės jau beveik paruoštos, suberkite makaronus – dažniausiai jie verda 5-7 minutes. Naudojau mažas žvaigždės formos, bet puikiai tiks ir spagečiai ar kriauklės.
-
Reklama
-
5. Virtą vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Į sriubą būtinai įberkite druskos ir pipirų. Kai makaronai išvirs ir bulvės bus paruoštos, į sriubą suberkite vištieną, uždenkite ir išjunkite ugnį.
-
6. Paruoštą šviesią vištienos sriubą leiskite pastovėti 5-10 minučių, tada galėsite patiekti. Prieš patiekdami sriubą galite papuošti žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama