Cinamono suktinukai su glajumi
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Stebuklingi suktinukai, kurie nukels jus į saldžių malonumų pasaulį! Persmelkti cinamono aromato ir padengti švelnia glazūra, jie taps idealiu skanėstu prie rytinės kavos ar arbatos! Šie suktinukai - tikras gardumynas! Minkšta ir kvapni mielinė tešla, apgaubta cinamono potėpiais, daro juos nepakartojamai skaniais. Iškepus suktinukai iškart padengiami lengva ir saldžia glazūra, suteikiančia galutinį akcentą šiam kulinariniam šedevrui. Cinamoną puikiai galima pakeisti riešutais, tarkuotu juoduoju šokoladu arba tiršta uogiene. Puikiai tinka jaukiems šeimos pusryčiams arba kaip desertas šventei!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo šiltas70 gramų
-
Pienas šiltas70 gramų
-
Kvietiniai miltai30 gramų
-
Sviestas80 gramų
-
Pienas šaltas170 gramų
-
Kiaušiniai2 vienetai
-
Kvietiniai miltai500 gramų
-
Šviežios presuotos mielės30 gramų
-
Cukrus60 gramų (įdaras)
-
Druska1,5 arbatinio šaukštelio (įdaras)
-
Cukrus220 gramų (įdaras)
-
Sviestas100 gramų (įdaras)
-
Malta cinamono14 gramų (įdaras)
-
Kukurūzų krakmolas15 gramų (įdaras)
-
Sviestas100 gramų (įdaras)
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio (įdaras)
-
Kreminė varškė200 gramų (glazūra)
-
Sviestas100 gramų (glazūra)
-
Cukraus pudra80 gramų (glazūra)
-
Pienas25 gramai (glazūra)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad jis suminkštėtų. -
2. Prieš ruošiant tešlą, reikia paruošti plikytą dalį. Tam storadugniame prikaistuvyje sumaišykite pieną ir vandenį. Į skystį persijokite miltus ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies. -
Reklama
-
3. Sviestą sudėkite į dubenį ir ištirpinkite. Sudėkite karštą plikytą masę į dubenį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. -
4. Supilkite į masę šaltą pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Šaltas pienas atvėsins masę ir padarys ją tinkamą minkymui. -
Reklama
-
5. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir šluotele išplakite iki vientisos masės. -
6. Į masę sutrupinkite mieles ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. -
Reklama
-
7. Į dubenį persijokite miltus ir tiesiog sumaišykite ingredientus iki vientisos masės, išminkykite. Uždenkite dubenį ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. -
8. Po 20 minučių suberkite cukrų ir druską. -
Reklama
-
9. Minkykite mikseriu su mentelės arba spiralinio tipo antgaliu 10-15 minučių. Iš pradžių tešla bus lipni, tačiau minkymo metu taps minkšta ir elastinga. Uždenkite dubenį su tešla ir pastatykite į šiltą vietą vienai valandai, kad pakiltų. -
10. Paruoškite visus reikalingus ingredientus suktinukų įdarui ir glazūrai. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų. -
Reklama
-
11. Sumaišykite cukrų ir maltą cinamoną. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 42 x 45 centimetrų dydžio stačiakampį. Aptepkite tešlą sviestu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu. Šiek tiek perkočiokite įdarą kočėlu, kad vėliau jis nesubyrėtų. -
12. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Tešlą susukite į vyniotinį, užspauskite siūlę ir supjaustykite jį 4 centimetrų storio gabalėliais. Išdėliokite gabalėlius pjūviu į viršų. Uždenkite skardą ir palikite suktinukus kilti šiltoje vietoje 30-40 minučių. -
13. Skardą su suktinukais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. -
Reklama
-
14. Kol suktinukai kepa, paruoškite glazūrą. Tam minkštą sviestą sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki purumo. Sudėkite sūrį, pieną ir plakite iki vientisos, glotnios masės. -
15. Iš orkaitės išimkite iškepusius suktinukus ir iš karto tolygiai užtepkite glazūrą. -
16. Cinamoniniai suktinukai su glazūra paruošti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















