Cinamono suktinukai su glajumi

Cinamono suktinukai su glajumi

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Stebuklingi suktinukai, kurie nukels jus į saldžių malonumų pasaulį! Persmelkti cinamono aromato ir padengti švelnia glazūra, jie taps idealiu skanėstu prie rytinės kavos ar arbatos! Šie suktinukai - tikras gardumynas! Minkšta ir kvapni mielinė tešla, apgaubta cinamono potėpiais, daro juos nepakartojamai skaniais. Iškepus suktinukai iškart padengiami lengva ir saldžia glazūra, suteikiančia galutinį akcentą šiam kulinariniam šedevrui. Cinamoną puikiai galima pakeisti riešutais, tarkuotu juoduoju šokoladu arba tiršta uogiene. Puikiai tinka jaukiems šeimos pusryčiams arba kaip desertas šventei!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo šiltas
    70 gramų
  • Pienas šiltas
    70 gramų
  • Kvietiniai miltai
    30 gramų
  • Sviestas
    80 gramų
  • Pienas šaltas
    170 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vienetai
  • Kvietiniai miltai
    500 gramų
  • Šviežios presuotos mielės
    30 gramų
  • Cukrus
    60 gramų (įdaras)
  • Druska
    1,5 arbatinio šaukštelio (įdaras)
  • Cukrus
    220 gramų (įdaras)
  • Sviestas
    100 gramų (įdaras)
  • Malta cinamono
    14 gramų (įdaras)
  • Kukurūzų krakmolas
    15 gramų (įdaras)
  • Sviestas
    100 gramų (įdaras)
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio (įdaras)
  • Kreminė varškė
    200 gramų (glazūra)
  • Sviestas
    100 gramų (glazūra)
  • Cukraus pudra
    80 gramų (glazūra)
  • Pienas
    25 gramai (glazūra)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad jis suminkštėtų.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad jis suminkštėtų.
  • Prieš ruošiant tešlą, reikia paruošti plikytą dalį. Tam storadugniame prikaistuvyje sumaišykite pieną ir vandenį. Į skystį persijokite mi...
    2. Prieš ruošiant tešlą, reikia paruošti plikytą dalį. Tam storadugniame prikaistuvyje sumaišykite pieną ir vandenį. Į skystį persijokite miltus ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Sviestą sudėkite į dubenį ir ištirpinkite. Sudėkite karštą plikytą masę į dubenį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
    3. Sviestą sudėkite į dubenį ir ištirpinkite. Sudėkite karštą plikytą masę į dubenį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • Supilkite į masę šaltą pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Šaltas pienas atvėsins masę ir padarys ją tinkamą minkymui.
    4. Supilkite į masę šaltą pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Šaltas pienas atvėsins masę ir padarys ją tinkamą minkymui.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinius į dubenį ir šluotele išplakite iki vientisos masės.
    5. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir šluotele išplakite iki vientisos masės.
  • Į masę sutrupinkite mieles ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
    6. Į masę sutrupinkite mieles ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • Reklama
  • Į dubenį persijokite miltus ir tiesiog sumaišykite ingredientus iki vientisos masės, išminkykite. Uždenkite dubenį ir palikite 20 minučių...
    7. Į dubenį persijokite miltus ir tiesiog sumaišykite ingredientus iki vientisos masės, išminkykite. Uždenkite dubenį ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje.
  • Po 20 minučių suberkite cukrų ir druską.
    8. Po 20 minučių suberkite cukrų ir druską.
  • Reklama
  • Minkykite mikseriu su mentelės arba spiralinio tipo antgaliu 10-15 minučių. Iš pradžių tešla bus lipni, tačiau minkymo metu taps minkšta ...
    9. Minkykite mikseriu su mentelės arba spiralinio tipo antgaliu 10-15 minučių. Iš pradžių tešla bus lipni, tačiau minkymo metu taps minkšta ir elastinga. Uždenkite dubenį su tešla ir pastatykite į šiltą vietą vienai valandai, kad pakiltų.
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus suktinukų įdarui ir glazūrai. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
    10. Paruoškite visus reikalingus ingredientus suktinukų įdarui ir glazūrai. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
  • Reklama
  • Sumaišykite cukrų ir maltą cinamoną. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 42 x 45 centimetrų dydžio stačiakampį. Ap...
    11. Sumaišykite cukrų ir maltą cinamoną. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 42 x 45 centimetrų dydžio stačiakampį. Aptepkite tešlą sviestu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu. Šiek tiek perkočiokite įdarą kočėlu, kad vėliau jis nesubyrėtų.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Tešlą susukite į vyniotinį, užspauskite siūlę ir supjaustykite jį...
    12. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Tešlą susukite į vyniotinį, užspauskite siūlę ir supjaustykite jį 4 centimetrų storio gabalėliais. Išdėliokite gabalėlius pjūviu į viršų. Uždenkite skardą ir palikite suktinukus kilti šiltoje vietoje 30-40 minučių.
  • Skardą su suktinukais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
    13. Skardą su suktinukais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
  • Reklama
  • Kol suktinukai kepa, paruoškite glazūrą. Tam minkštą sviestą sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki purumo. Sudėkite sūrį, pieną i...
    14. Kol suktinukai kepa, paruoškite glazūrą. Tam minkštą sviestą sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki purumo. Sudėkite sūrį, pieną ir plakite iki vientisos, glotnios masės.
  • Iš orkaitės išimkite iškepusius suktinukus ir iš karto tolygiai užtepkite glazūrą.
    15. Iš orkaitės išimkite iškepusius suktinukus ir iš karto tolygiai užtepkite glazūrą.
  • Cinamoniniai suktinukai su glazūra paruošti. Skanaus!
    16. Cinamoniniai suktinukai su glazūra paruošti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai