Žirnių sriuba su vištiena

Žirnių sriuba su vištiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Norite sočios ir skanios sriubos visai šeimai? Tada primygtinai rekomenduoju atkreipti dėmesį į šį receptą. Sodri ir aromatinga, ši sriuba jums tikrai patiks. Išbandykite! Žingsnis po žingsnio parodysiu, kaip pasigaminti žirnių sriubą su vištiena ir šaldytomis daržovėmis. Žiemą labai patogu naudoti šaldytas mišraines, o vasarą jas drąsiai galima pakeisti šviežiomis daržovėmis.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    1/2 kilogramo
  • Žirniai
    1 puodelis
  • Bulvės
    3 vnt (didelės)
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį
  • Šaldytų daržovių mišinys
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Žirnius kelis kartus perplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį.
    2. Žirnius kelis kartus perplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį.
  • Reklama
  • Beje, sultinį galima išvirti ir iš anksto. Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite pusantros valandos ant silpnos ug...
    3. Beje, sultinį galima išvirti ir iš anksto. Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite pusantros valandos ant silpnos ugnies. Į sultinį įdėkite šiek tiek druskos.
  • Paruoštą sultinį nukoškite (vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų) ir suberkite į jį žirnelius. Virkite ant vidutinės ugnies apie pusvaland...
    4. Paruoštą sultinį nukoškite (vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų) ir suberkite į jį žirnelius. Virkite ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, nugriebdami visas putas.
  • Reklama
  • Kol verda žirniai, nulupkite ir supjaustykite bulves.
    5. Kol verda žirniai, nulupkite ir supjaustykite bulves.
  • Sudėkite į puodą ir toliau virkite dar 15 minučių.
    6. Sudėkite į puodą ir toliau virkite dar 15 minučių.
  • Reklama
  • Galiausiai suberkite daržoves.
    7. Galiausiai suberkite daržoves.
  • Taip pat įdėkite prieskonių pagal skonį ir dar druskos, jei reikia. Pavirkite keletą minučių, nukelkite nuo ugnies žirnių sriubą su višti...
    8. Taip pat įdėkite prieskonių pagal skonį ir dar druskos, jei reikia. Pavirkite keletą minučių, nukelkite nuo ugnies žirnių sriubą su vištiena ir prieš patiekdami palikite uždengtą 10-15 minučių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai