Vienos šnicelis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Kai kuriuos patiekalus pagaminti yra daug lengviau, nei atrodo. Tokia situacija susiklostė, kai išmokau kepti Vienos šnicelį keptuvėje. Išbandykite ir jūs! Šis šnicelis yra gerai išmuštas plonas mėsos gabalas, kuris vėliau apvoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas. Puikiai dera su daugybe garnyrų. Pavyzdžiui, šnicelį patiekiau su virtomis bulvėmis ir troškintais kopūstais. Šie šniceliai mėgstami Austrijoje ir Vokietijoje, kur patiekalas buvo išrastas.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautienos minkštimas500 gramų
-
Džiūvėsėliai150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinėlė2 šaukštai ((35% riebumo) arba grietinės)
-
Miltai7~9 šaukštai
-
Augalinis aliejus2/3 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite. Nuimkite venas ir plėvelę. Minkštimą supjaustykite griežinėliais.
-
2. Jautieną išmuškite plaktuku. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
3. Dubenyje išplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir pipirais.
-
4. Į kiaušinių masę įdėkite grietinėlės arba grietinės. Viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos.
-
Reklama
-
5. Paruoškite lėkštes su miltais ir džiūvėsėliais. Pirmiausia mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose.
-
6. Tada – kiaušinių plakinyje, o pabaigoje – džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
7. Įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies apkepkite šnicelius po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Pašalinkite riebalų perteklių servetėlėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama