Vienos šnicelis

Vienos šnicelis

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Kai kuriuos patiekalus pagaminti yra daug lengviau, nei atrodo. Tokia situacija susiklostė, kai išmokau kepti Vienos šnicelį keptuvėje. Išbandykite ir jūs! Šis šnicelis yra gerai išmuštas plonas mėsos gabalas, kuris vėliau apvoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas. Puikiai dera su daugybe garnyrų. Pavyzdžiui, šnicelį patiekiau su virtomis bulvėmis ir troškintais kopūstais. Šie šniceliai mėgstami Austrijoje ir Vokietijoje, kur patiekalas buvo išrastas.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautienos minkštimas
    500 gramų
  • Džiūvėsėliai
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Grietinėlė
    2 šaukštai ((35% riebumo) arba grietinės)
  • Miltai
    7~9 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    2/3 stiklinės
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaukite. Nuimkite venas ir plėvelę. Minkštimą supjaustykite griežinėliais.
    1. Mėsą nuplaukite. Nuimkite venas ir plėvelę. Minkštimą supjaustykite griežinėliais.
  • Jautieną išmuškite plaktuku. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
    2. Jautieną išmuškite plaktuku. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Dubenyje išplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir pipirais.
    3. Dubenyje išplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir pipirais.
  • Į kiaušinių masę įdėkite grietinėlės arba grietinės. Viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos.
    4. Į kiaušinių masę įdėkite grietinėlės arba grietinės. Viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos.
  • Reklama
  • Paruoškite lėkštes su miltais ir džiūvėsėliais. Pirmiausia mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose.
    5. Paruoškite lėkštes su miltais ir džiūvėsėliais. Pirmiausia mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose.
  • Tada – kiaušinių plakinyje, o pabaigoje – džiūvėsėliuose.
    6. Tada – kiaušinių plakinyje, o pabaigoje – džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies apkepkite šnicelius po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Pašalinkite riebalų perteklių servetėlėmis...
    7. Įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies apkepkite šnicelius po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Pašalinkite riebalų perteklių servetėlėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai