Įdarytos vištienos šlaunelės su grybais
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šio patiekalo paruošimas pareikalaus šiek tiek pastangų, tačiau rezultatas viršys visus jūsų lūkesčius. Recepte išsamiai aprašyta, kaip paruošti įdarytas vištienos šlauneles su grybais. Įdarytos šlaunelės yra labai švelnios ir sultingos. Jos puikiai dera su bet kokiu garnyru. Šį patiekalą drąsiai galiu rekomenduoti ruošti šventiniam stalui.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės6 vnt
-
Grybai300 gramų
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Kiaušiniai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Atsargiai nuimkite odą nuo šlaunelių iki sąnario pagrindo, atsargiai, kad nepažeistumėte.
-
2. Tada nupjaukite dalį mėsos, kad atskirtumėte odą ir sąnarį. Tai galima padaryti naudojant aštrų peilį arba specialias žirkles.
-
Reklama
-
3. Pakartokite šią procedūrą su likusiomis vištienos šlaunelėmis. Tada atskirkite mėsą nuo kaulų. Kaulai nebenaudingi. Mėsos atskirti į sveikus gabalėlius nereikia, nes ją vis tiek reikės susmulkinti.
-
4. Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Smulkiai supjaustykite juos ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
5. Iš vištienos būtina paruošti maltą mėsą. Galite naudoti mėsmalę, tačiau šiuo atveju mėsą sumalkite du kartus. Arba naudokite maišytuvą. Sudėkite filė, druską ir kiaušinius į maišytuvo dubenį ir sumalkite.
-
6. Tada gautą faršą kruopščiai sumaišykite su keptais grybais. Padalinkite į 6 dalis ir suformuokite kotletus.
-
Reklama
-
7. Kojas įdarykite malta mėsa ir grybais. Atsargiai užlenkite kraštą, kad įdaras liktų viduje.
-
8. Įdarytas šlauneles dėkite ant kepimo skardos, siūle žemyn. Aptepkite augaliniu aliejumi ir kepkite orkaitėje 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama