Blynai su verdančiu vandeniu

Blynai su verdančiu vandeniu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Švelnūs blynai, kurie visada būna tinkami. Juos mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Jie bus puikūs pusryčiai ar popietės užkandis visai šeimai su arbata ar pienu. Atkreipkite dėmesį į šį receptą! Blynus geriausia patiekti iš karto, kol jie karšti. Blynus geriausia kepti ant gerai įkaitintos dengtos keptuvės. Jei blynai staiga pradeda plyšti, o tai priklauso nuo kefyro ir miltų kokybės, į tešlą įmuškite dar vieną kiaušinį. Juos galite patiekti su uogiene, karamele, kondensuotu pienu ir grietine.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    200 mililitrų (bet kokio riebumo)
  • Kvietiniai miltai
    1 puodelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Verdantis vanduo
    100 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas (plius kepimui)
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų bei druską.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų bei druską.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite kefyrą.
    3. Į dubenį supilkite kefyrą.
  • Viską gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
    4. Viską gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Supilkite augalinį aliejų ir vėl išplakite.
    5. Supilkite augalinį aliejų ir vėl išplakite.
  • Į mišinį įsijokite kvietinius miltus. Taip miltai prisisotins deguonies ir blynai taps minkštesni, be to, iš miltų pašalinsite gumuliukus.
    6. Į mišinį įsijokite kvietinius miltus. Taip miltai prisisotins deguonies ir blynai taps minkštesni, be to, iš miltų pašalinsite gumuliukus.
  • Reklama
  • Sumaišykite ingredientus, kol tešla taps vientisa ir be gumuliukų. Uždenkite dubenį ir palikite tešlą ant virtuvės stalo 25 minutes.
    7. Sumaišykite ingredientus, kol tešla taps vientisa ir be gumuliukų. Uždenkite dubenį ir palikite tešlą ant virtuvės stalo 25 minutes.
  • Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite.
    8. Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą maišydami šluotele užpilkite verdančiu vandeniu. Greitai maišykite tešlą iki vientisos masės.
    9. Tešlą maišydami šluotele užpilkite verdančiu vandeniu. Greitai maišykite tešlą iki vientisos masės.
  • Padėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, aptepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Supilkite nedidelę tešlos dalį ir lygiu sluoksniu pas...
    10. Padėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, aptepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Supilkite nedidelę tešlos dalį ir lygiu sluoksniu paskleiskite per visą dugną. Kepkite, kol viršutinis sluoksnis sustings, o apatinis – apkeps iki auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Blynus apverskite ir apkepkite kitą pusę.
    11. Blynus apverskite ir apkepkite kitą pusę.
  • Perkelkite iškepusį blyną į lėkštę ir toliau kepkite blynus, kol baigsis tešla. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu.
    12. Perkelkite iškepusį blyną į lėkštę ir toliau kepkite blynus, kol baigsis tešla. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai