Lašiša kiniškame padaže, kepta orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
6-7 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Orkaitėje kepta lašiša kiniškame padaže yra dar vienas paprastas, bet efektyvus būdas kepti lašišą. Žuvis labai švelni ir įgauna visą puokštę rytietiškų skonių. Raudona žuvis yra dalykas, kurio tiesiog neįmanoma nemylėti. Paruošiama greitai ir paprastai, pasirodo – lengva, neriebi ir skani. Dar vienas originalus ir labai skanus lašišos patiekalas – lašiša kiniškame padaže, kepta orkaitėje. Pagal šį receptą kepta lašiša įgauna daugybę rytietiškų aromatų ir skonio atspalvių, taip pat tradiciškai švelni ir minkšta.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašišos filė6 vnt
-
Sojų padažas1/2 puodelio
-
Apelsinų sultys1 stiklinė
-
Ryžių actas2 šaukštai
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Kalendra (smulkinta)2 šaukštai
-
Sezamo aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Imbieras (smulkintas)2 šaukštai
-
Čili pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišome visus kiniško padažo ingredientus – viską, išskyrus lašišos filė. Gerai išmaišyti, galima net šiek tiek paplakti šluotele, kad viskas susimaišytų tolygiai.
-
2. Pilame nedidelę padažo dalį (apie 1 mažą puodelį) - mums vis tiek pravers.
-
Reklama
-
3. Gražius, nuplautus lašišos filė gabaliukus dedame į sandariai uždaromą maišelį.
-
4. Ten supilkite visą padažą, išskyrus nedidelį kiekį, atidėtą kitiems tikslams.
-
Reklama
-
5. Tvirtai suvyniojame maišelį - ir išsiunčiame žuvį marinuotis į šaldytuvą mažiausiai 2 valandas.
-
6. Likusį nedidelį padažo kiekį supilkite į nedidelį puodą, užvirinkite. Šiuo padažu užpilsime gatavą žuvį.
-
Reklama
-
7. Marinuotą žuvį sudėkite ant folijos lakšto. Jei kepate orkaitėje - tada pakanka 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, jei ant grotelių - tada 3 minutes iš kiekvienos pusės.
-
8. Iškepusią žuvį išimame iš orkaitės, šiek tiek atvėsiname.
-
Reklama
-
9. Patiekite užpylus iš puodo užvirintą padažą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama