Lašiša kiniškame padaže, kepta orkaitėje

Lašiša kiniškame padaže, kepta orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

6-7 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Orkaitėje kepta lašiša kiniškame padaže yra dar vienas paprastas, bet efektyvus būdas kepti lašišą. Žuvis labai švelni ir įgauna visą puokštę rytietiškų skonių. Raudona žuvis yra dalykas, kurio tiesiog neįmanoma nemylėti. Paruošiama greitai ir paprastai, pasirodo – lengva, neriebi ir skani. Dar vienas originalus ir labai skanus lašišos patiekalas – lašiša kiniškame padaže, kepta orkaitėje. Pagal šį receptą kepta lašiša įgauna daugybę rytietiškų aromatų ir skonio atspalvių, taip pat tradiciškai švelni ir minkšta.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašišos filė
    6 vnt
  • Sojų padažas
    1/2 puodelio
  • Apelsinų sultys
    1 stiklinė
  • Ryžių actas
    2 šaukštai
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Kalendra (smulkinta)
    2 šaukštai
  • Sezamo aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Imbieras (smulkintas)
    2 šaukštai
  • Čili pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sumaišome visus kiniško padažo ingredientus – viską, išskyrus lašišos filė. Gerai išmaišyti, galima net šiek tiek paplakti šluotele, kad ...
    1. Sumaišome visus kiniško padažo ingredientus – viską, išskyrus lašišos filė. Gerai išmaišyti, galima net šiek tiek paplakti šluotele, kad viskas susimaišytų tolygiai.
  • Pilame nedidelę padažo dalį (apie 1 mažą puodelį) - mums vis tiek pravers.
    2. Pilame nedidelę padažo dalį (apie 1 mažą puodelį) - mums vis tiek pravers.
  • Reklama
  • Gražius, nuplautus lašišos filė gabaliukus dedame į sandariai uždaromą maišelį.
    3. Gražius, nuplautus lašišos filė gabaliukus dedame į sandariai uždaromą maišelį.
  • Ten supilkite visą padažą, išskyrus nedidelį kiekį, atidėtą kitiems tikslams.
    4. Ten supilkite visą padažą, išskyrus nedidelį kiekį, atidėtą kitiems tikslams.
  • Reklama
  • Tvirtai suvyniojame maišelį - ir išsiunčiame žuvį marinuotis į šaldytuvą mažiausiai 2 valandas.
    5. Tvirtai suvyniojame maišelį - ir išsiunčiame žuvį marinuotis į šaldytuvą mažiausiai 2 valandas.
  • Likusį nedidelį padažo kiekį supilkite į nedidelį puodą, užvirinkite. Šiuo padažu užpilsime gatavą žuvį.
    6. Likusį nedidelį padažo kiekį supilkite į nedidelį puodą, užvirinkite. Šiuo padažu užpilsime gatavą žuvį.
  • Reklama
  • Marinuotą žuvį sudėkite ant folijos lakšto. Jei kepate orkaitėje - tada pakanka 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, jei ant grotelių -...
    7. Marinuotą žuvį sudėkite ant folijos lakšto. Jei kepate orkaitėje - tada pakanka 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, jei ant grotelių - tada 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Iškepusią žuvį išimame iš orkaitės, šiek tiek atvėsiname.
    8. Iškepusią žuvį išimame iš orkaitės, šiek tiek atvėsiname.
  • Reklama
  • Patiekite užpylus iš puodo užvirintą padažą. Skanaus!
    9. Patiekite užpylus iš puodo užvirintą padažą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai