Kukurūzų duona su mielėmis
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Kukurūzų miltai nuo seniausių laikų naudojami duonos kepimui įvairių tautų. Jie neturi glitimo. Iškepti įprastą duoną iš jų nėra lengva, tačiau sumaišius su kvietiniais miltais viskas įmanoma. Iškepti kukurūzų duoną labai paprasta: tereikia sumaišyti visus ingredientus, palikti tešlą fermentuotis ir iškepti. Sekite šį receptą, ir jums viskas pavyks!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kukurūzų miltai120 gramų
-
Kvietiniai miltai355 gramai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Sausos mielės1/2 šaukštelio
-
Šiltas vanduo340 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus pagal receptą. -
2. Į tešlai skirtą indą persijokite kukurūzų ir kvietinius miltus, įberkite druskos, sausų mielių, viską išmaišykite. -
Reklama
-
3. Supilkite į sausus ingredientus šiltą vandenį, minkyti tešlą rankomis arba mikseriu. -
4. Uždengę indą maistine plėvele, palikite kambario temperatūroje fermentuotis 2 valandas. -
Reklama
-
5. Po 2 valandų tešla turėtų padvigubėti. -
6. Paruoškite dubenį, išklokite kepimo popieriumi, šiek tiek jį suminkę ir sudrėkinę dėl elastingumo. Jei nesate tikri dėl popieriaus kokybės, galima šiek tiek pabarstyti miltais. -
Reklama
-
7. Pabarstykite darbo paviršių miltais, išimkite tešlą. -
8. Išlyginkite tešlos lakštą ir sulankstykite vokeliu, pirmiausia susidurdami dvi priešingas puses. -
Reklama
-
9. Tada sulankstykite kitas dvi puses susidurdamos viena su kita. -
10. Laisvais judesiais suformuokite tešlą į kamuolį. -
Reklama
-
11. Uždėkite tešlą į paruoštą dubenį “siūle” žemyn. -
12. Uždengę tešlą maistine plėvele, patepta vienoje pusėje augaliniu aliejumi, aliejine puse prie tešlos, palikite 30 minučių. -
13. Paruoškite kepimo indą. Geriausia naudoti ketaus puodą. Jei nėra ketaus puodo, galima kepti sunkiame keptuvėje. Įdėkite puodą į šaltą orkaitę ir įjunkite orkaitę “viršus-apačia” režimu 230 laipsnių temperatūroje. Kaitinkite puodą 30 minučių. -
Reklama
-
14. Po 30 minučių nuimkite plėvelę nuo tešlos. -
15. Šiek tiek pabarstykite tešlos paviršių miltais ir padarykite įpjovas aštriu peiliu arba skustuvu, kad garai kepimo metu galėtų išeiti. -
16. Atsargiai perkelkite duoną į karštą puodą laikydami popieriaus kampučius, uždenkite dangčiu ir kepkite 30 minučių 230 laipsnių temperatūroje. -
17. Po 30 minučių nuimkite popierių (galima ir nepašalinti, tada šį žingsnį praleiskite) ir kepkite dar 30 minučių tuo pačiu 230 laipsnių režimu. -
18. Gatava duoną visiškai atvėsinkite ant grotelių. -
19. Atvėsusią duoną galima patiekti prie stalo, ji labai skani, puri, aromatinga, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















