Kriaušių vynas

Kriaušių vynas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ne kiekviena bakalėjos parduotuvė parduoda kriaušių vyną. O ten, kur jis yra, kokybė dažnai būna prasta. Akivaizdu, kad vyną geriau pasigaminti patiems. Aš jums papasakosiu, kaip gaminti vyną iš kriaušių. Naminio kriaušių vyno skonis skiriasi net nuo kokybiško parduotuvėje pirkto vyno. Todėl lyginti šiuos vynus nėra prasmės, viskas taip akivaizdu. Šio recepto dėka galite pamaloninti savo svečius naminiu vynu.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kriaušės
    10 kilogramų
  • Vanduo
    10 litrų
  • Cukrus
    5 kilogramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vaisius kruopščiai nuplaukite vandeniu. Supjaustome juos vidutinio dydžio gabalėliais. Sutrinkite trintuvu iki tyrės.
    1. Vaisius kruopščiai nuplaukite vandeniu. Supjaustome juos vidutinio dydžio gabalėliais. Sutrinkite trintuvu iki tyrės.
  • Kriaušių tyrę perkoškite per dvigubai perlenktą marlę. Stengiamės išspausti maksimalų skysčio kiekį.
    2. Kriaušių tyrę perkoškite per dvigubai perlenktą marlę. Stengiamės išspausti maksimalų skysčio kiekį.
  • Reklama
  • Supilkite cukrų į litrą vandens. Padėkite puodą ant ugnies. Virkite sirupą. Tada supilkite perkoštas kriaušių sultis su gautu sirupu ir l...
    3. Supilkite cukrų į litrą vandens. Padėkite puodą ant ugnies. Virkite sirupą. Tada supilkite perkoštas kriaušių sultis su gautu sirupu ir likusiu vandeniu. Sumaišykite šaukštu, supilkite į stiklainius ir pastatykite šiltoje vietoje. Kiekvieną stiklainį uždarome dangteliu su vandens sandarikliu.
  • Paprastai vynas fermentuojasi apie mėnesį. Galite pabandyti dar kartą po mėnesio. Taip pat galite palikti vyną bręsti dar tris mėnesius, ...
    4. Paprastai vynas fermentuojasi apie mėnesį. Galite pabandyti dar kartą po mėnesio. Taip pat galite palikti vyną bręsti dar tris mėnesius, kad įgautumėte ryškesni skonį.
  • Reklama
  • Paruoštą vyną reikia dar kartą filtruoti ir išpilstyti į butelius.
    5. Paruoštą vyną reikia dar kartą filtruoti ir išpilstyti į butelius.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai