Kriaušių ir obuolių tyrė žiemai
3.5 (4 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Be uogienės, marmelado ir uogienės, galite gaminti tyrę iš obuolių ir kriaušių. Ši tyrė yra puikus priedas prie blynų. Gaminame! Renkantis vaisius tyrei, pirmenybę teikite prinokusiems, bet ne suminkštėjusiems vaisiams. Citrinų rūgšties naudojimas prailgins produkto galiojimo laiką, tačiau jei nenorite jos dėti, tyrę laikykite šaldytuve.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai400 gramų
-
Kriaušės400 gramų
-
Cukrus1.5 šaukštai
-
Vanduo1.5 šaukštai
-
Citrinų rūgštis1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nulupkite obuolius ir kriaušes ir išimkite sėklas. Supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į storadugnį puodą. Įdėkite 1,5 arbatinį šaukštelį vandens. Uždenkite dangčiu ir padėkite ant silpnos ugnies. Užvirus 30 minučių garinkite.
-
Reklama
-
3. Praėjus nurodytam laikui, nukelkite vaisius nuo ugnies.
-
4. Naudodami blenderį, garuose ištroškintus vaisius sutrinkite į vienalytę masę. Suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir grįžkite ant silpnos ugnies. Užvirus nuolat maišant tyrę palaikyti lygiai 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Verdančią tyrę supilkite į švarų, sterilizuotą, karštą stiklainį. Nedelsdami uždarykite ir apverskite ant dangčio. Apvyniokite antklode ir taip atvėsinkite. Tada perkelkite ruošinius į saugojimo vietą. Tyrę patartina laikyti vėsioje vietoje.
-
6. Iš nurodyto ingredientų kiekio buvo gautas vienas 450 mililitrų tūrio stiklainis. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama