Kreminė grybų sriuba

Kreminė grybų sriuba

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Neįtikėtinai skani naminė sriuba su puikiu aromatu paruošiama labai lengvai ir greitai. Neįtikėtinai skani naminė grybų sriuba su puikiu aromatu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aliejus
    110 granų
  • Svogūnai
    110 gramų
  • Salierai
    55 gramai
  • Porai
    55 gramai
  • Miltai
    70 gramų
  • Vištienos sultinys
    235 mililitrai
  • Pienas
    2 litrai
  • Grybai
    450 gramų
  • Sumaltas estragonas
    1 gramas
  • Grietinėlė 30%
    120 mililitrų
  • Citrinos sultys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Kruopščiai nuplaukite porus.
    2. Kruopščiai nuplaukite porus.
  • Reklama
  • Nupjaukite žalias svogūno dalis, mums reikia tik baltųjų.
    3. Nupjaukite žalias svogūno dalis, mums reikia tik baltųjų.
  • Puode ištirpinkite sviestą.
    4. Puode ištirpinkite sviestą.
  • Reklama
  • Suberkite svogūną, salierą, porą ir kepkite (maišydami) lydytame svieste ant vidutinės ugnies.
    5. Suberkite svogūną, salierą, porą ir kepkite (maišydami) lydytame svieste ant vidutinės ugnies.
  • Į mišinį suberkite miltus ir toliau maišykite ant vidutinės-mažos ugnies. Virkite apie dvylika minučių.
    6. Į mišinį suberkite miltus ir toliau maišykite ant vidutinės-mažos ugnies. Virkite apie dvylika minučių.
  • Reklama
  • Mišinys turėtų tapti šiek tiek geltonas.
    7. Mišinys turėtų tapti šiek tiek geltonas.
  • Maišydami į puodą supilkite vištienos sultinį.
    8. Maišydami į puodą supilkite vištienos sultinį.
  • Reklama
  • Dabar į puodą reikia lėtai įpilti pieno. Kad nesusidarytų gabalėlių. Periodiškai supilkite pusę stiklinės pieno, kiekvieną kartą maišydam...
    9. Dabar į puodą reikia lėtai įpilti pieno. Kad nesusidarytų gabalėlių. Periodiškai supilkite pusę stiklinės pieno, kiekvieną kartą maišydami mišinį.
  • Sriubą užvirinkite ir virkite 45 minutes.
    10. Sriubą užvirinkite ir virkite 45 minutes.
  • Reklama
  • Nuplaukite grybus.
    11. Nuplaukite grybus.
  • Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
    12. Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
  • Grybus atidėkite į šalį, kol verda sriuba.
    13. Grybus atidėkite į šalį, kol verda sriuba.
  • Reklama
  • Į sriubą įpilkite 1/4 arbatinio šaukštelio peletrūno ir išmaišykite.
    14. Į sriubą įpilkite 1/4 arbatinio šaukštelio peletrūno ir išmaišykite.
  • Į sriubą suberkite grybus ir gerai išmaišykite.
    15. Į sriubą suberkite grybus ir gerai išmaišykite.
  • Virkite ant mažos ugnies dar 10 minučių.
    16. Virkite ant mažos ugnies dar 10 minučių.
  • Išjunkite ugnį ir į sriubą įmaišykite 1/2 puodelio riebios grietinėlės. Tada reikia pridėti citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį.
    17. Išjunkite ugnį ir į sriubą įmaišykite 1/2 puodelio riebios grietinėlės. Tada reikia pridėti citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai