Kotletai su sūriu

Kotletai su sūriu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Visi mėgsta kotletus! Juk ir pačiam iškepti sultingus ir rausvus kotletus nesunku. Kad būtų dar skaniau – į faršą įdėkite tarkuoto sūrio! Persivalgymas! Mėsos kukuliai nuo kotletų skiriasi ne tik savo forma. Mėsos kukuliai yra apvalūs, o kotletai yra ovalūs. Pagrindinis kotletų skirtumas yra kepimas tik miltuose. Juk mėsos kukuliai, skirtingai nei kotletai, neturi turėti sausos traškios plutos. Todėl kotletai paruošiami po dangčiu. Dažnai kotletai papildomai pašildomi su padažu ar net kepami po juo. Ir būtent tai yra pagrindinis mėsos kukulių ir kotletų skirtumas.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos faršas
    800 gramų
  • Tarkuotas svogūnas
    1/2 puodelio
  • Batonas
    1 griežinėlis
  • Vanduo
    1/3 puodelio
  • Tarkuotas sūris
    1,5 puodelio (geriau paimti dviejų rūšių)
  • Miltai
    1 puodelis (kepimui)
  • Augalinis aliejus
    pagal skonį (kepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pasenusio kepalo gabalėlį porai minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
    2. Pasenusio kepalo gabalėlį porai minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Reklama
  • Į maltą mėsą suberkite tarkuotą svogūną, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Į faršą įdėkite šiek tiek išspaustą batono riekelę.
    3. Į maltą mėsą suberkite tarkuotą svogūną, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Į faršą įdėkite šiek tiek išspaustą batono riekelę.
  • Faršą gerai išmaišykite.
    4. Faršą gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Į faršą suberkite tarkuotą sūrį ir vėl labai gerai išmaišykite.
    5. Į faršą suberkite tarkuotą sūrį ir vėl labai gerai išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius rutuliukus.
    6. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius rutuliukus.
  • Reklama
  • Kotletus apvoliokite miltuose. Nuvalykite perteklių.
    7. Kotletus apvoliokite miltuose. Nuvalykite perteklių.
  • Kotletus apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje, iš vienos pusės ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
    8. Kotletus apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje, iš vienos pusės ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Apverskite kotletus, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Kepkite, kol kotletai bus paruošti, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite ...
    9. Apverskite kotletus, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Kepkite, kol kotletai bus paruošti, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite dar šiek tiek pasitroškinti po dangčiu.
  • Iš karto patiekite kotletus, ypač skanūs karšti!
    10. Iš karto patiekite kotletus, ypač skanūs karšti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai