Kotletai su sūriu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Visi mėgsta kotletus! Juk ir pačiam iškepti sultingus ir rausvus kotletus nesunku. Kad būtų dar skaniau – į faršą įdėkite tarkuoto sūrio! Persivalgymas! Mėsos kukuliai nuo kotletų skiriasi ne tik savo forma. Mėsos kukuliai yra apvalūs, o kotletai yra ovalūs. Pagrindinis kotletų skirtumas yra kepimas tik miltuose. Juk mėsos kukuliai, skirtingai nei kotletai, neturi turėti sausos traškios plutos. Todėl kotletai paruošiami po dangčiu. Dažnai kotletai papildomai pašildomi su padažu ar net kepami po juo. Ir būtent tai yra pagrindinis mėsos kukulių ir kotletų skirtumas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos faršas800 gramų
-
Tarkuotas svogūnas1/2 puodelio
-
Batonas1 griežinėlis
-
Vanduo1/3 puodelio
-
Tarkuotas sūris1,5 puodelio (geriau paimti dviejų rūšių)
-
Miltai1 puodelis (kepimui)
-
Augalinis aliejuspagal skonį (kepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Pasenusio kepalo gabalėlį porai minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Į maltą mėsą suberkite tarkuotą svogūną, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Į faršą įdėkite šiek tiek išspaustą batono riekelę.
-
4. Faršą gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į faršą suberkite tarkuotą sūrį ir vėl labai gerai išmaišykite.
-
6. Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius rutuliukus.
-
Reklama
-
7. Kotletus apvoliokite miltuose. Nuvalykite perteklių.
-
8. Kotletus apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje, iš vienos pusės ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
9. Apverskite kotletus, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Kepkite, kol kotletai bus paruošti, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite dar šiek tiek pasitroškinti po dangčiu.
-
10. Iš karto patiekite kotletus, ypač skanūs karšti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama