Kotletai su avižiniais dribsniais
4.6 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau jums gana paprastą, bet labai įdomų kotletų receptą orkaitėje su avižiniais dribsniais. Dėl nuostabaus mėsos ir dribsnių derinio šiuos kotletus tikrai verta išbandyti. Įvairių patiekalų mėgėjams tikrai patiks šis paprastas kotletų orkaitėje receptas. Jie gali būti patiekiami su garnyru arba be jo. Prie šių kotletų puikiai tiks pomidorų arba grietinėlės padažas.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Grūdai4 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejus1~2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia pasidaryti maltą mėsą. Mėsą (kiauliena + jautiena arba vištiena) nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir perkiškite per mėsmalę.
-
2. Į gilų dubenį suberkite avižinius dribsnius ir įpilkite apie 3 šaukštus šilto vandens. Palikite 5-10 minučių. Tada įmuškite kiaušinį ir sudėkite maltą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei norite, galite pridėti žiupsnelį prieskonių mėsai, šviežių ar džiovintų žolelių.
-
Reklama
-
3. Iš gauto faršo reikia formuoti kotletus. Kad jie geriau priliptų, pirmiausia rankas galima sušlapinti šaltame vandenyje. Kotletus sudėkite į kepimo skardą arba į kepimo indą, prieš tai šiek tiek pateptą augaliniu aliejumi.
-
4. Kepimo skardą pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę 20-30 min. Kad kotletai būtų tolygiai apkepę ir įgautų apetitą keliančią plutą, geriau juos apversti ir vėl pašauti į orkaitę.
-
Reklama
-
5. Likus 5 minutėms iki kotletų paruošimo, galite juos pabarstyti tarkuotu sūriu. Juos geriausia patiekti karštus, su mėgstamu garnyru ar šviežiomis daržovėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama