Kotletai sluoksniuotoje tešloje
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Kadaise, sovietmečiu, kotletai tešloje buvo mėgstamas vaikų patiekalas. Šiandien namuose tešlos kotletus galima paversti gražiu patiekalu, kuris papuoš net šventinį stalą. Gražūs, purūs ir labai skanūs kotletai iš įvairių formų tešlos. Jie papuoš jūsų stalą ir bus labai populiarūs tarp jūsų šeimos ir svečių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paruošta sluoksniuota tešla1 vnt (pakuotė)
-
Vištienos krūtinėlė1 kilogramas
-
Batonas1 vnt
-
Česnakas2~3 skiltelės
-
Svogūnas3~4 vnt
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite vištienos krūtinėlių odą ir pamirkykite batoną piene. Mėsą ir batoną sumalame per mėsmalę. Sudėkite svogūną ir česnaką, druską ir pipirus, supilkite likusį pieną.
-
2. Išmuškite maltą mėsą. Padalinkite per pusę. Kotletai bus skirtingų formų. Iš pusės maltos mėsos kepsime siaurus kotletukus, o iš kitos pusės – apvalius kotletukus. Kepkite kotletus aliejuje, ne iki iškepimo, o tik tol, kol šiek tiek apskrus. Kotletus atidėkite atvėsti.
-
Reklama
-
3. Atšildykite tešlą ir supjaustykite stačiakampiais. Iškočiokite kiekvieną stačiakampį ir įstrižai supjaustykite eglutės raštu. Dėkite kotletą ant tešlos ir supinkite jį.
-
4. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite siauromis 15 cm juostelėmis. Paimkite 4 juosteles ir padėkite jas viena ant kitos. Sujungiame spindulius virš kotleto ir viršuje suformuojame „mygtuką“.
-
Reklama
-
5. Sudėkite gatavus gabalėlius ant skardos ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama