Konservuota žuvis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Dalinuosi tėčio mėgstamiausiu ruošiniu – žuvies konservų receptu! Pasirodo įdomus užkandžių patiekalas, kurį galite valgyti tiesiog taip, arba galite dėti į salotas ar sriubą! Visi žuvies mėgėjai (ypač upinių žuvų) įvertins šį konservuotų žuvų receptą! Nesunkiai paruošiama ir labai skanu. Asmeniškai, kai pirmą kartą išbandžiau tokią žuvį mamos namuose, netikėjau, kad žuvį pagavo mano tėvas, o mama sugalvojo, kaip ją išsaugoti! Skanaus!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Stintos1 kilogramas
-
Lauro lapas1 vnt (proporcijos nurodytos visur ant 0,7 litro stiklainio)
-
Pipirų žirneliai10 vnt
-
Gvazdikas1 vnt
-
Actas 6%1 šaukštas
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (gali būti mažiau arba daugiau)
-
Aliejus400 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvį kruopščiai nuplaukite, išvalykite, išrinkite visus kaulus. Supjaustykite porcijomis.
-
2. Visą minėtą prieskonių rinkinį sudėkite į švarius stiklainius, įpilkite acto. Tada pradedame dėlioti žuvį taip, kad užimtų 2/3 stiklainio.
-
Reklama
-
3. Tada į kiekvieną stiklainį įpilkite aliejaus taip, kad jis būtų lygiai lygus su žuvimi. Jei stiklainis yra 0,7 litro - tada 400 ml. aliejus bus kaip tik. Likusi vieta užpildoma vandeniu, tačiau ji neturi siekti dviejų pirštų iki stiklainio kraštų.
-
4. Toliau stiklainio kraštus apvyniokite folija, padėkite ant kepimo skardos. Dedame į šaltą orkaitę, laukiame, kol orkaitė įkais, ir vanduo užvirs, ir sumažiname kaitrą iki 150 laipsnių. Laukiame pusantros valandos.
-
Reklama
-
5. Šiuo metu žuvis turėtų būti paruošta, bet aš kepu dar 20 minučių, kad ji būtų minkštesnė. Tada išimame stiklainius, šiek tiek atvėsiname (kambario temperatūroje) ir tik tada susukame steriliais dangteliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama