Kokosinis tortas
5 (5 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Šį skanų desertą galite pasigaminti namuose. Koksinis tortas ruošiamas naudojant biskvitą, pridedant kremo ir švelnaus baltojo šokolado. Šis kokosinis tortas susideda iš dviejų pagrindų (kokoso ir biskvito), kurie mirkomi kreme su baltojo šokolado drožlėmis. Purus, lengvas ir tuo pačiu labai skanus. Torto gabalėliai išeina labai gražūs, juos galima patiekti ant šventinio stalo.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai6 vnt (2 biskvitui, 3 baltymai pagrindui ir 1 trynys kremui)
-
Cukrus210 gramų (60 g biskvitui, 50 g pagrindui, 100 g kremui)
-
Miltai100 gramų (40 g biskvitui, 2 v.š. kremui)
-
Kokoso drožlės100 gramų
-
Krakmolas25 gramų
-
Kepimo milteliai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Verdantis vanduo2 šaukštai
-
Pienas200 mililitrų (pagrindui)
-
Sviestas150 gramų (kremui)
-
Baltas šokoladas50 gramų (kremui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite kokoso pagrindą. Norėdami tai padaryti, baltymus reikia išplakti iki stiprių putų, palaipsniui įpilant cukraus. Pačioje pabaigoje suberiame kokoso drožles ir viską atsargiai išmaišome.
-
2. Mentele ar šaukštu išmaišę mūsų masę, sudėkite į kepimo skardą.
-
Reklama
-
3. Kepimo skardą atsargiai išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai išlyginkite masę per visą paviršių.
-
4. Kepkite apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tada leiskite visiškai atvėsti ir pagaminkite biskvitą.
-
Reklama
-
5. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidės kelis kartus.
-
6. Palaipsniui suberkite miltus ir krakmolą ir maišykite tešlą. Konsistencija bus kaip tiršta grietinė.
-
Reklama
-
7. Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10-13 minučių.
-
8. Kremas. Sumaišykite trynį su miltais, kad neliktų gumuliukų, ir padėkite mišinį į vandens vonią.
-
Reklama
-
9. Puode įkaitinkite pieną ir supilkite kiaušinių mišinį iš vandens vonios. Viską sumaišykite mentele ir nuolat maišydami troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
-
10. Kol mūsų kremas vėsta, išplakame sviestą ir cukrų.
-
Reklama
-
11. Palaipsniui supilkite kremą į sviestą ir plakite iki purumo.
-
12. Padarykite baltojo šokolado trupinius ir suberkite juos į kremą.
-
13. Dabar belieka aptepti biskvitus: iš karto padėti kokosinį pagrindą, aptepti kremu, o po to uždėti kitus biskvitus ir taip pat aptepti kremu.
-
Reklama
-
14. Pačioje pabaigoje visus paviršius pabarstykite kokoso drožlėmis ir supjaustykite kvadratiniais gabalėliais, formuodami pyragus.
-
15. Geriau įdėkite juos į šaldytuvą 30 minučių, o tada patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama