Klementino keksiukas

Klementino keksiukas

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Mėgstu kepinius su citrusiniais vaisiais. Įgauna ne tik saldžiarūgštį skonį, bet ir gražią spalvą bei drėgną tekstūrą. Pavyzdžiui, ši parinktis tiksliai atitinka aprašymą. Šį kartą papasakosiu kaip pasigaminti klementinų pyragą. Jau kelis kartus pirkau juos parduotuvėje, nusprendžiau ne šiaip valgyti, bet kur nors panaudoti. Tai gavosi neįprasta, bet labai skanu! Beje, jei nerandate klementinų, pakeiskite jas saldžiaisiais apelsinais ar greipfrutais, jums irgi patiks.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    50 gramų
  • Rudas cukrus
    120 gramų
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Klementinų sultys
    60 mililitrų
  • Vynuogių sėklų arba augalinis aliejus
    80 mililitrų
  • Obuolių padažas arba tyrė
    80 mililitrų
  • Raugintas pienas
    120 mililitrų (arba naturalus jogurtas)
  • Klementinai
    4~5 vnt
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    0.25 arbatinio šaukštelio
  • Klementino žievelė
    2 šaukštai
  • Vanilės ekstraktas
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukraus pudra
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Minkštą sviestą sutrinkite su ruduoju cukrumi. Supilkite trupinius į kepimo formos dugną.
    1. Minkštą sviestą sutrinkite su ruduoju cukrumi. Supilkite trupinius į kepimo formos dugną.
  • Į kitą sluoksnį dėkite klementino apskritimus. Keletą palikite papuošimui.
    2. Į kitą sluoksnį dėkite klementino apskritimus. Keletą palikite papuošimui.
  • Reklama
  • Giliame dubenyje sumaišykite miltus su soda ir kepimo milteliais.
    3. Giliame dubenyje sumaišykite miltus su soda ir kepimo milteliais.
  • Kitame dubenyje sutrinkite žievelę su baltuoju cukrumi.
    4. Kitame dubenyje sutrinkite žievelę su baltuoju cukrumi.
  • Reklama
  • Tada sumaišykite kiaušinius su citrusiniu cukrumi, vanilės ekstraktu, sultimis, aliejumi ir obuolių padažu.
    5. Tada sumaišykite kiaušinius su citrusiniu cukrumi, vanilės ekstraktu, sultimis, aliejumi ir obuolių padažu.
  • Tada į kiaušinių masę suberkite miltus ir raugintą pieną. Viską išmaišyti.
    6. Tada į kiaušinių masę suberkite miltus ir raugintą pieną. Viską išmaišyti.
  • Reklama
  • Supilkite tešlą į formą.
    7. Supilkite tešlą į formą.
  • Pyragą kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
    8. Pyragą kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
  • Reklama
  • Ant pyrago išdėliokite klementino gabalėlius ir pabarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės arbata!
    9. Ant pyrago išdėliokite klementino gabalėlius ir pabarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės arbata!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai