Klasikinės spurgytės

Klasikinės spurgytės

5 (1 įvertinimai)

15 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Sakykite, kuris iš jūsų nemėgsta sodrių ir kvapnių naminių spurgų? Beveik visi jas mėgsta, bet kažkodėl retai gamina. Ištaisysiu šią spragą ir pasidalinsiu su jumis klasikiniu receptu! Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Iš miltų padarome kalvelę su įduba centre, dedame ten: trynius, pieną su mielėmis, druską ir lydytą sviestą. Išminkykite tešlą, palikite 30 minučių pailsėti ir suformuokite spurgas. Spurgas apkepkite keptuvėje iki gražios rausvos spalvos. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    200 mililitrų
  • Mielės
    12 gramų
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Miltai
    250 gramų
  • Tryniai
    3 vnt
  • Sviestas
    50 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    pagal poreikį
  • Cukraus pudra
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Palaukite, kol paviršiuje pasirodys „dangtelis“.
    1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Palaukite, kol paviršiuje pasirodys „dangtelis“.
  • Ant stalo supilkite miltus, centre padarykite įdubimą ir sudėkite trynius, druską, pieną su mielėmis ir lydytą sviestą. Išminkykite tešlą...
    2. Ant stalo supilkite miltus, centre padarykite įdubimą ir sudėkite trynius, druską, pieną su mielėmis ir lydytą sviestą. Išminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą pusvalandžiui.
  • Reklama
  • Palaukite, kol tešla pakils.
    3. Palaukite, kol tešla pakils.
  • Pradėkime gaminti spurgas. Nugriebiame tešlos gabaliukus, kiekvieno gabalėlio kraštus apvyniojame per vidurį, formuojame spurgas su skylu...
    4. Pradėkime gaminti spurgas. Nugriebiame tešlos gabaliukus, kiekvieno gabalėlio kraštus apvyniojame per vidurį, formuojame spurgas su skylute viduryje.
  • Reklama
  • Atidėkite spurgas 10 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
    5. Atidėkite spurgas 10 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
  • Spurgas apkepkite aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
    6. Spurgas apkepkite aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai