Klasikinės spurgytės
5 (1 įvertinimai)
15 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Sakykite, kuris iš jūsų nemėgsta sodrių ir kvapnių naminių spurgų? Beveik visi jas mėgsta, bet kažkodėl retai gamina. Ištaisysiu šią spragą ir pasidalinsiu su jumis klasikiniu receptu! Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Iš miltų padarome kalvelę su įduba centre, dedame ten: trynius, pieną su mielėmis, druską ir lydytą sviestą. Išminkykite tešlą, palikite 30 minučių pailsėti ir suformuokite spurgas. Spurgas apkepkite keptuvėje iki gražios rausvos spalvos. Sėkmės!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas200 mililitrų
-
Mielės12 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Miltai250 gramų
-
Tryniai3 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Saulėgrąžų aliejuspagal poreikį
-
Cukraus pudrapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Palaukite, kol paviršiuje pasirodys „dangtelis“.
-
2. Ant stalo supilkite miltus, centre padarykite įdubimą ir sudėkite trynius, druską, pieną su mielėmis ir lydytą sviestą. Išminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą pusvalandžiui.
-
Reklama
-
3. Palaukite, kol tešla pakils.
-
4. Pradėkime gaminti spurgas. Nugriebiame tešlos gabaliukus, kiekvieno gabalėlio kraštus apvyniojame per vidurį, formuojame spurgas su skylute viduryje.
-
Reklama
-
5. Atidėkite spurgas 10 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
-
6. Spurgas apkepkite aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama