„Klajojantys“ agurkai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 d. 9 val.
Apie receptą
Dalinuosi receptu, kaip žiemai paruošti agurkus fermentacijos būdu. Jie skoniu primena raugintus agurkus. Traškūs, pikantiški ir labai skanūs! Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip paruošti „klajojančius“ agurkus. Šiam receptui tinka tik tie agurkai, kuriuos galima marinuoti. Jei įmanoma, į mišinį įdėkite šviežių krapų su skėčiais, krienų lapų ir serbentų. Taip agurkai bus skanūs ir traškūs. Galite juos naudoti salotoms gaminti arba valgyti tiesiog tokius.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Prieskoniai marinavimui1 šaukštas (krapų stiebai, garstyčios, kalendros sėklos, krapų sėklos, juodieji kvapieji pipirai, krienų šaknis, juodieji pipirai)
-
Agurkai1.5 kilogramo
-
Druska80 gramų
-
Česnakas3 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Gerai nuplaukite agurkus, tada 3–5 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
-
2. Agurkų stiklainį išplaukite su soda. Sudėkite visus prieskonius.
-
Reklama
-
3. Tada kuo sandariau pripildykite stiklainį agurkais.
-
4. Pabarstykite druska ant viršaus.
-
Reklama
-
5. Į stiklainį įpilkite karšto vandens. Uždenkite stiklainį marle ir palikite 2–3 dienoms.
-
6. Palaukite, kol skystis stiklainyje taps drumstas ir pradės fermentuotis.
-
Reklama
-
7. Supilkite sūrymą į puodą, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 2–3 minutes.
-
8. Supilkite karštą sūrymą atgal į stiklainį su agurkais. Užsukite iš anksto sterilizuotą dangtelį. Leiskite atvėsti. Tada stiklainį galima laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
9. „Klajojantys“ agurkai paruošti. Sėkmingo derliaus nuėmimo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama