Kiaulienos suktinukai su obuoliu
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Švelnūs kiaulienos suktinukai yra labai skanus patiekalas. Ypač kai įdaras originalus, o padažas neįprastas! Sodrus skonis, lengvas pikantiškumas – kaip tik tai, ko reikia. Puiki idėja pietums! Įdarui imkite rūgščių veislių obuolius, stiprius ir kietus. Nepjaustykite jų per smulkiai kartu su odele, kad nevirstų tyrele. Patys suktinukai labai skanūs ir puikiai atrodo ant šventinio stalo!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas (nugarinė arba antrekotas)
-
Rūkyta šoninė100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Obuoliai1~2 vnt
-
Aštrios garstyčios3 šaukštai
-
Sausas baltas vynas200 mililitrų
-
Grietinė100 mililitrų
-
Avižiniai sausainiai2 vnt
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir kepkite ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūną ir kepkite maišydami, kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir pakaitinkite porą minučių. Nukelkite nuo ugnies, pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
-
2. Kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijomis ir išmuškite. Tai patogu daryti plastikiniame maišelyje. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Susmulkintą mėsos gabalą sutepkite garstyčiomis. Ant vieno krašto dedame šaukštą įdaro ir susukame į suktinuką. Pakartokite su visais gabalėliais. Jei pageidaujate, suktinukus galite surišti siūlais.
-
4. Įkaitintame aliejuje apkepkite suktinukus iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Nupilkite riebalų perteklių ir mėsą užpilkite vynu. Pusę vyno išgarinkite ant stiprios ugnies, tada įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens ir įberkite šiek tiek druskos. Sudėkite garstyčias ir grietinę, gerai išmaišykite ir retkarčiais apversdami suktinukus troškinkite 20 min.
-
6. Išimkite suktinukus į lėkštę ir laikykite šiltai. Į padažą dedame smulkiai tarkuotus avižinius sausainius – klasikinius, be priedų. Arba pakeiskite meduoliais, imbieriniais sausainiais – natūraliais, be skonių. Troškinkite, kol padažas sutirštės ir sausainiai visiškai ištirps. Gatavą padažą galima pertrinti per sietelį arba sutrinti trintuvu, jei norite pasiekti visišką homogeniškumą.
-
Reklama
-
7. Suktinukus grąžinkite į padažą, trumpai pašildykite ir iškart patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama