Kiaulienos suktinukai su obuoliu

Kiaulienos suktinukai su obuoliu

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Švelnūs kiaulienos suktinukai yra labai skanus patiekalas. Ypač kai įdaras originalus, o padažas neįprastas! Sodrus skonis, lengvas pikantiškumas – kaip tik tai, ko reikia. Puiki idėja pietums! Įdarui imkite rūgščių veislių obuolius, stiprius ir kietus. Nepjaustykite jų per smulkiai kartu su odele, kad nevirstų tyrele. Patys suktinukai labai skanūs ir puikiai atrodo ant šventinio stalo!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas (nugarinė arba antrekotas)
  • Rūkyta šoninė
    100 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Obuoliai
    1~2 vnt
  • Aštrios garstyčios
    3 šaukštai
  • Sausas baltas vynas
    200 mililitrų
  • Grietinė
    100 mililitrų
  • Avižiniai sausainiai
    2 vnt
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šoninę supjaustykite juostelėmis ir kepkite ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūną ir kepkite maišydami, kol svogūnas taps skaidrus. Sud...
    1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir kepkite ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūną ir kepkite maišydami, kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir pakaitinkite porą minučių. Nukelkite nuo ugnies, pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  • Kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijomis ir išmuškite. Tai patogu daryti plastikiniame maišelyje. Druska ir pipirai pagal skonį.
    2. Kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijomis ir išmuškite. Tai patogu daryti plastikiniame maišelyje. Druska ir pipirai pagal skonį.
  • Reklama
  • Susmulkintą mėsos gabalą sutepkite garstyčiomis. Ant vieno krašto dedame šaukštą įdaro ir susukame į suktinuką. Pakartokite su visais gab...
    3. Susmulkintą mėsos gabalą sutepkite garstyčiomis. Ant vieno krašto dedame šaukštą įdaro ir susukame į suktinuką. Pakartokite su visais gabalėliais. Jei pageidaujate, suktinukus galite surišti siūlais.
  • Įkaitintame aliejuje apkepkite suktinukus iki auksinės rudos spalvos.
    4. Įkaitintame aliejuje apkepkite suktinukus iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Nupilkite riebalų perteklių ir mėsą užpilkite vynu. Pusę vyno išgarinkite ant stiprios ugnies, tada įpilkite pusę stiklinės verdančio van...
    5. Nupilkite riebalų perteklių ir mėsą užpilkite vynu. Pusę vyno išgarinkite ant stiprios ugnies, tada įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens ir įberkite šiek tiek druskos. Sudėkite garstyčias ir grietinę, gerai išmaišykite ir retkarčiais apversdami suktinukus troškinkite 20 min.
  • Išimkite suktinukus į lėkštę ir laikykite šiltai. Į padažą dedame smulkiai tarkuotus avižinius sausainius – klasikinius, be priedų. Arba ...
    6. Išimkite suktinukus į lėkštę ir laikykite šiltai. Į padažą dedame smulkiai tarkuotus avižinius sausainius – klasikinius, be priedų. Arba pakeiskite meduoliais, imbieriniais sausainiais – natūraliais, be skonių. Troškinkite, kol padažas sutirštės ir sausainiai visiškai ištirps. Gatavą padažą galima pertrinti per sietelį arba sutrinti trintuvu, jei norite pasiekti visišką homogeniškumą.
  • Reklama
  • Suktinukus grąžinkite į padažą, trumpai pašildykite ir iškart patiekite.
    7. Suktinukus grąžinkite į padažą, trumpai pašildykite ir iškart patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai