Kiauliena troškinta su džiovintomis slyvomis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Tai klasikinis kiaulienos, troškintos su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis, receptas. Šis patiekalas ne tik nepaprastai skanus, bet ir labai sveikas, o paruošiamas gana greitai ir paprastai. Šį receptą, jei pageidaujama, galima papildyti bulvėmis. Taip gausite sočius pietus ar vakarienę visai šeimai. Kitos daržovės taip pat gali būti visiškai įvairios.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiniai100 gramų
-
Kiauliena350 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Morka1~2 vnt
-
Raudonas vynas100 mililitrų
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Slyvos20~25 vnt
-
Rozmarino šakelė2~3 vnt
-
Lauro lapas1~2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Bulvės4~5 vnt (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia paimti nedidelį gabalėlį lašinių ir susmulkinti. Jei norite, galite naudoti, pavyzdžiui, šoninę. Lašinius sudėkite į sausą keptuvę ir pakepinkite. Kai lašiniai ištirps, atsargiai išimkite juos iš keptuvės ir kuriam laikui atidėkite.
-
2. Kiaulieną nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite porcijomis ir sudėkite į keptuvę, kurioje yra riebalų. Kepkite ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Mėsą pasūdykite, pipiruokite pagal skonį ir atsargiai išimkite iš keptuvės. Taip pat kurį laiką reikia atidėti.
-
4. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Sudėkite į keptuvę, kurioje buvo kepama mėsa.
-
Reklama
-
5. Svogūną ir morką nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Dėkite į keptuvę su česnaku ir kepkite 3-5 minutes.
-
6. Tuo tarpu slyvas reikia kruopščiai nuplauti ir šiek tiek nusausinti.
-
Reklama
-
7. Dabar galite grąžinti mėsą į keptuvę ir įdėti džiovintų slyvų. Supilkite šiek tiek raudonojo vyno. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Pridėkite rozmarinų, lauro lapų ir kitų prieskonių pagal skonį.
-
8. Jei norite, lašinius galite grąžinti į keptuvę ir taip pat įpilti šiek tiek sultinio. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol iškeps. Į keptuvę galima įdėti ir nuskustų bei vidutinio dydžio bulvių, tuomet troškintai kiaulienai garnyro nereikės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama